Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνέλευση αγροτών στα Γιαννιτσά: Βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους - Συγκέντρωση στον Πλατανότοπο και διαδήλωση μέσα στην πόλη (βίντεο)



Τα τρακτέρ στους δρόμους αποφάσισαν να βγάλουν οι αγρότες του δήμου Πέλλας, οι οποίοι αγωνιούν για την ίδια την επιβίωσή τους καθώς το επάγγελμα δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε και το μέλλον τους είναι αβέβαιο.
Πιο συγκεκριμένα, στην ενημερωτική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας μετά από σχετική πρωτοβουλία- κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, οι παραγωγοί αποφάσισαν να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους αύριο Πέμπτη από το πρωί στον Πλατανότοπο, έξω από τα Γιαννιτσά, ενώ μεθαύριο Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, θα διαδηλώσουν μέσα στην πόλη  με κεντρική διαμαρτυρία στον πεζόδρομο.
Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Έκθεση AGROTICA 2024, στις 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, σε συντονισμό με άλλους αγροτικούς φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο.
Οι αγρότες στην αποψινή συνέλευση μίλησαν για το μέλλον του επαγγέλματός τους και του πρωτογενή τομέα, αλλά και για τα μεγάλα "καυτά" προβλήματα που τους απασχολούν. Στην συνέλευση κεντρικός ομιλητής με ενημερωτική εισήγηση σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Γιώργος Σιδηρόπουλος και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για λήψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων με έντονη και έκδηλη την ανησυχία των παραγωγών για το μέλλον τους. 

Όπως τόνισε ο κ. Σιδηρόπουλος ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει από όλους και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και για αυτό η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μαζική. Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι πολλά και μεγάλα. Πρόκειται πλέον για θέμα επιβίωσης. 

Οι αιτίες που οδηγούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, μεταξύ άλλων, είναι: οι απλήρωτες παραγωγές από εμποροβιομήχανους, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων μας, οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των έτσι κι αλλιώς πετσοκομμένων αποζημιώσεων, η μη κάλυψη ζημιών από τον ΕΛΓΑ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, οι περικοπές των ενισχύσεων από τη νέα ΚΑΠ.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν: ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Γυριχίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Στάθης Καστερίδης και Αναστασία Δαδανελιώτη, οι πρόεδροι του Δικηγορικού και Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Χρήστος Τανάσκος και Παναγιώτης Σαραφούδης αντίστοιχα, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών Δημ. Κάβουρας.

Δ. Μπ.







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Μα γιατί τέτοια κινητοποίηση. Υπουργό έχουμε. Τον στριμωχνουμε να μας λύσει τα προβλήματα. Εάν δεν μπορεί να κάτσει στην άκρη. Από μας έγινε αυτό που είναι και εμάς θα πρέπει να υπηρετεί. Αυτός είναι ο ρόλος του, εκτός εάν δεν το έχει καταλάβει. Σε άλλη περίπτωση ΤΕΛΕΙΩΣΕ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκεί στο Μελίσσι μας βγάλανε την ψυχή κάποτε και καλά κάνανε, τώρα που είναι κρυμμένοι, άλλαξαν δουλειά μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολους αυτους αμα τους βαλεις να μοιρασουν δυα σακια αχυρο δεν θα μπορεσουν γιατι στο τελος θα το φανε καθε χρονο τα ιδια λες και ολοι οι ελληνες πρεπει να τους ταιζουν σαν να ειναι ζητιανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την μιά τους ψηφίζετε (σχεδόν καθολικά) και από την άλλη κλαίγεστε ,τους γλύφετε και τους παρακαλάτε.Οι μεγαλύτεροι κλαψομ....ς ,ακόμη και από τους φιλάθλους του Πάοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αιπηστοιμωνας είσαι και βάζεις στο βρ....στόμα σου τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ; άντε και γα´´´´σου

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να πονάς πολύ από τον ΠΑΟΚ σκουλίκι

      Διαγραφή
  5. Φωνάξτε την τζακρη ρεεεεε.θα τα ψηφίσει ολασαααα.κοροιδα.[μονοι σασ ότι κάνετε έχετε δύναμη.]αλλα θα φάτε πόλεμο απο εσάς τους ίδιους (κοματοσκυλα)που τους χαειδευετε κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψηφίζετε ΝΔ και μετα κλαίγεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.