Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ειδοποιητήρια με αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές σε αγρότεςΑυξημένες θα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές στα ειδοποιητήρια του Ιανουαρίου 2024, που θα πάρουν οι αγρότες στα χέρια τους, οι οποίες ανέρχονται από 141,8 έως τα 384,56 ευρώ το μήνα, για την πρώτη και την έκτη κατηγορία, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, οι ασφαλιστικές εισφορές και των αγροτών αναπροσαρμόζονται για το τρέχον έτος με βάση τον μέσο πληθωρισμό του προηγούμενου έτους, δηλαδή κατά 3,46%. Έτσι, η επιπλέον επιβάρυνση στις ασφαλιστικές εισφορές ανέρχεται ετησίως από 56,88 ευρώ για όσους έχουν επιλέξει την πρώτη κατηγορία και φτάνει τα 154,32 ευρώ για εκείνους που θα επιλέξουν την υψηλότερη, δηλαδή την έκτη κατηγορία.
Οι νέες εισφορές ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2024 και κλιμακώνονται σε έξι διαφορετικές κλάσεις. Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα την κλάση των εισφορών που θα πληρώνουν.

Ειδικότερα οι ασφαλιστικές κατηγορίες διαμορφώνονται για το 2024 ως εξής:
Οι ασφαλιστικές εισφορές ανά κατηγορία
Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη το 3,46% του πληθωρισμού η ασφαλιστική εισφορά για την πρώτη κατηγορία, την οποία επιλέγουν σχεδόν 9 στους 10 αγρότες, φτάνει τα 141,8 ευρώ το μήνα από 137,06 ευρώ/μήνα.

Αντίστοιχα, οι εισφορές και για τις υπόλοιπες πέντε κατηγορίες θα διαμορφωθούν στα 170,15 ευρώ/μήνα από 164,47 ευρώ/μήνα για τη δεύτερη ασφαλιστική κατηγορία, στα 204,18 ευρώ/μήνα από 197,37 ευρώ/μήνα για την τρίτη ασφαλιστική κατηγορία, στα 245,02 ευρώ από 236,84 ευρώ για την τέταρτη ασφαλιστική κατηγορία, στα 294,94 ευρώ από 285,09 ευρώ για την πέμπτη ασφαλιστική κατηγορία και στα 384,19 ευρώ από 371,7 ευρώ για την έκτη ασφαλιστική κατηγορία.

Η προθεσμία
Οι αγρότες έχουν περιθώριο έως τις 31/1/2024 να επιλέξουν την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν, ώστε να καταβάλλουν την επόμενη χρονιά τις αυξημένες εισφορές που θα προκύψουν.

Να σημειωθεί ότι η κατάταξη σε ασφαλιστική κατηγορία είναι υποχρεωτική και η επιλογή θα ισχύει δεσμευτικά για όλο το 2024. Το δικαίωμα επιλογής ασκείται από υποχρεωτικά και προαιρετικά ασφαλισμένους, ενώ η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ανανεώνεται ετησίως.

Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας, παραμένει ενεργή η κατηγορία κατάταξης του προηγούμενου έτους.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 comments:

 1. Αύξηση έως 41% δικαιολογείται με βάση τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και σε λίγο καιρό μπορεί και 45% στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. Κούλη ξέσκισε τα προβατα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το πολύ τζάμπα βλάπτει να που ήρθε η ώρα κύριοι αγρότες να πληρώσετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.