Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Ξεμπλοκάρισαν και ξεκίνησαν τα έργα στο Νομό μας· ΠΕΝΤΕ ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ
· ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Σε συνεχείς επαφές και συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη των Δασαρχείων Αριδαίας και Έδεσσας, καθώς και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Καρασμάνης, παρακολουθώντας βήμα προς βήμα την εξέλιξη κατασκευής των δασικών έργων στο Νομό μας.

Πρόκειται για έργα που εκπονήθηκαν από τον ίδιο και στοχεύουν στην προστασία των δασών μας. Τα έργα του Δασαρχείου Αριδαίας έχουν προκηρυχθεί και ήδη έχει επιλεγεί ο ανάδοχος, καθώς το πρόβλημα με τον επιβλέποντα μηχανικό ξεπεράστηκε με την παραχώρηση μηχανικού από τον Αντιπεριφερειάρχη.

Στην Αλμωπία προχωρεί η κατασκευή πέντε μικρών αντιπλημμυρικών φραγμάτων στους χειμάρους: α) Ασπροπόταμου – Μπέλιτσα της υδρολογικής λεκάνης Όρμας, β) Θερμοπόταμου – Τοπλίτσα της υδρολογικής λεκάνης Λουτρακίου, γ) Μεγάλο Ρέμα – Σοσίτσα της υδρολογικής λεκάνης Προμάχων, δ) Σοσίτσα της υδρολογικής λεκάνης Προμάχων και ε) Μελισσοπόταμου της υδρολογικής λεκάνης απορροής Βορεινού-Γαρεφίου, Δήμου Αλμωπίας. Έργα που θα προστατεύουν και τις δασικές και τις πεδινές περιοχές.

Στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Έδεσσας, έχουν δημοπρατηθεί και υπογραφεί σύμβαση έργου για τέσσερα υποέργα για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών στην περιοχή Στενών Αψάλου – Ποταμού Μογλενίτσα. Το ένα εξ αυτών αφορά «υποδομές πρόληψης δασικών πυρκαγιών», το δεύτερο την «προμήθεια και τοποθέτηση 4 δεξαμενών», το τρίτο υποέργο την «προμήθεια συστήματος δασικής χαρτογράφησης, drones και αυτοκινήτου», και το τέταρτο «υποχρεωτικές ανασκαφικές εργασίες». Ειδικά το πρώτο υποέργο δεν μπορούσε να ξεκινήσει λόγω εμπλοκής της αρχαιολογικής υπηρεσίας, αλλά το πρόβλημα ξεπεράστηκε με την καθοριστική παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Δασών Στάθη Σταθόπουλου.

Ένα επιπλέον σημαντικό έργο – η βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου στο δάσος Κρώμνης – έχει δημοπρατηθεί, έχει επιλεγεί ο ανάδοχος, πλην όμως ο δεύτερος στην κατάταξη προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Ορίστηκε δικάσιμος για τις 14 Δεκεμβρίου αλλά λόγω της απεργίας των δικηγόρων αναβλήθηκε. Αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος, ο Γιώργος Καρασμάνης το παρακολουθεί δεδομένου ότι η ημερομηνία για την ολοκλήρωση όλων των δασικών έργων είναι ο Αύγουστος του 2025.

Έτσι, τα δασικά έργα που ξεκίνησαν να υλοποιούνται στην Πέλλα, θα συμβάλλουν σημαντικά όχι μόνον στην προστασία του δασικού μας πλούτου και του περιβάλλοντος, αλλά και γενικότερα στην οικονομία του Νομού μας.

Με τον ΓΓ κ. Σταθόπουλο συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη 9 Ιανουαρίου ο Γιώργος Καρασμάνης και είχαν συνεργασία και για άλλα σημαντικά θέματα των Δασαρχείων, όπως: Αγορά αυτοκινήτου για το Δασαρχείο Αριδαίας, και την υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών. Μάλιστα, για το τελευταίο ζήτημα ο πρώην υπουργός επικεντρώθηκε στην τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψη 184 μόνιμων ΤΕ δασοπόνων για όλη τη χώρα – αλλά χωρίς να προβλέπει ούτε μία πρόσληψη για τις δασικές υπηρεσίες της Πέλλας!

Ο Γιώργος Καρασμάνης τόνισε ότι αυτό προκαλεί εύλογες απορίες, ερωτηματικά και, βέβαια, αίσθημα κατάφωρης αδικίας δεδομένου, όπως είπε, ότι η Πέλλα έχει τεράστιο όγκο δασικών εκτάσεων, και το Δασαρχείο της Αριδαίας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας!

Ο κ. Σταθόπουλος αναγνώρισε το λάθος – που έγινε στο παρελθόν χωρίς τη συμμετοχή του ιδίου – και δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την αποκατάσταση της αυταπόδεικτης αδικίας. Πρόσθεσε δε ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη για οκτάμηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ και, ακόμη, ότι θα προσληφθούν δύο δασολόγοι για το Δασαρχείο Αριδαίας.

Ο πρώην Υπουργός, έθεσε επίσης στον ΓΓ και το θέμα των υλοτόμων. Του επισήμανε ότι το επάγγελμα αυτό εγκαταλείπεται και φθίνει, γεγονός που θα έχει σοβαρότατες συνέπειες, διότι αποδεδειγμένα οι υλοτόμοι/δασεργάτες είναι οι αποτελεσματικότεροι ¨φύλακες-προστάτες¨ των δασών μας, και είναι διαπιστωμένο ότι όπου υπάρχουν και εργάζονται σπάνια εκδηλώνονται καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.

Ως το μοναδικό τρόπο για να αντιστραφεί η κατάσταση, ο Γιώργος Καρασμάνης υπέδειξε και ζήτησε να δοθούν σ’ αυτούς τους βιοπαλαιστές λύσεις στα προβλήματά τους και κίνητρα, όπως το συνταξιοδοτικό, ο επαγγελματικός εξοπλισμός, η διασφάλιση της απασχόλησής τους κλπ.

Ο κ. Σταθόπουλος αναγνώρισε την ορθότητα των επισημάνσεων του πρώην Υπουργού, δήλωσε ότι το ζήτημα τον απασχολεί και το μελετά, και ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση, όπου γίνονται εργασίες αναδάσωσης κλπ από πυρκαγιές να ανατίθενται στους δασικούς συνεταιρισμούς.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

8 comments:

 1. Μην σκοτώνεσαι σε τροπολογίες και σε έργα., Ο κόσμος δεν θέλει έργα. Μόνο φώτο και δήθεν κάτι κάνεις, θέλει. Κάνε αυτό που σου λέω και θα δεις πως θα διπλασιασεις τους ψήφους σου .Αλλιώς βλέπω ο άλλος να πηγαίνει στις 28 χιλιάδες και εσύ στις οχτώ. Και για να δεις, σου βάζω το δελτίο του. Πήγε έβγαλε με τον γραμματέα φώτο, του πήγε και ένα χαρτί του εργατικού κέντρου και έφυγε. Εσύ φράγματα, έργα, αυτοκίνητα, , Δασολογους,προσλήψεις, υλοτομους, τα λαικ σου 30 των τριών προφίλ σου, αντε να πάνε στα 50, αυτονού 150. Ο κόσμος θέλει θέαμα και παραμύθι. Άλλαξε ρότα. Αλλιώς....Και μην ξεχνάς :Το γηράσκω αεί διδασκόμενος.
  https://www.facebook.com/share/p/PJ7jFFnr1h9UB6Su/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σβήνει η Πέλλα από το χάρτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. φτάνουν τόσα εργα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχεις δίκιο , συγκρινόμενα τα δύο δελτία,το ένα δείχνει, γνώση, αγώνα, δουλειά αποτέλεσμα με ωφελιμοτητα για τον τόπο. Το άλλο δελτίο ακριβώς τίποτα. Οι υποψιασμένοι ξέρουμε τι έγινε σε αυτές τις εκλογές . Πράγματι έγιναν πολλά υπογείως. Αλλά Συνονόματε του μεγάλου Σοφού ,μην ξεχνάς και το άλλο απόφθεγμα του ." Μηδένα προ του τέλους μακάριζε " Και εγώ θα προσέθετα "Οψόμεθα εις φιλίππους".Ιδομεν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πάλι ο παππούς έκανε το θαύμα του!! έργα παντού με μία επιστολή και τσακ το έργο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλά που ξεμπλοκάραν τα έργα και η Πέλλα μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Προσωπικά θυμάμαι το φράγμα του Αλμωπαιου ποταμού το οδικό δικτύου Έδεσσας Θεσσαλονίκης επίσης την σύνδεση με Εγνατία οδό και πολλά άλλα. Ευτυχώς που έγιναν αυτά και τώρα προχωράμε σε άλλα πιο σημαντικά με μεγάλη υπευθυνότητα όλων των αρμοδίων και δε τον βουλευτών μας. Συγχαρητήρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πού ήταν κρυμμένος αυτός τόσο καιρό;
  Μπήκε δυναμικά και βάζει τις βάσεις για την επόμενη τετραετία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Έργα δημοπρατημενα με εργολάβο κασμαδες(8, 31+8,33) με σφραγίδα Καρασμάνη.Το Φράγμα στο στάδιο δημοπράτησης, ταυτισμενο με τον πρώην Υπουργό, όπως και ο δρόμος . Όποιος διαβάζει τα δύο δελτία που είναι αναρτημένα στην καρατζοβα βλέπει Χ@ζ*βλ@κες,
  ποιος κάνει έργο με θόρυβο τενεκε.. .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.