Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε διαβούλευση το ν/σ του ΥΠΑΑΤ - Προβλέπεται η δημιουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια κ.α.



Σε διαβούλευση (http://www.opengov.gr/ypaat/?p=2996) τέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο προβλέπει τη δημιουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια αλλά και Κτηνοτροφικών Πάρκων και αγροφωτοβολταϊκών.

Στο νομοσχέδιο το οποίο αποτελείται από 47 άρθρα περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις που αφενός εισάγουν ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την στήριξη των αγροτών και αφετέρου ρυθμίζουν λειτουργικά ζητήματα και την ενίσχυση των πληγέντων αγροτών από τις θεομηνίες (πυρκαγιές, πλημμύρες).

«Με το νομοσχέδιο δίνουμε λύσεις σε εκκρεμότητες ετών στον πρωτογενή τομέα. Με καινοτόμες ρυθμίσεις όπως η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων, ο αλιευτικός τουρισμός, το πλαίσιο και οι προϋποθέσεις για παράλληλη παραγωγή αγροτικών προϊόντων και λειτουργία αγροφωτοβολταϊκών, ανοίγουμε νέους δρόμους για τους αγρότες μας» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρόσθεσε «Η σημαντικότερη καινοτομία που εισάγουμε είναι αυτή για τη δημιουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματιών αγροτών και τον εφοδιασμό τους με γνώσεις, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις προκλήσεις της νέας εποχής. Προχωρούμε μπροστά, με δύναμη και τόλμη, εκσυγχρονίζοντας την αγροτική παραγωγή με μοναδικό τελικό στόχο να δώσουμε νέες προοπτικές στους Έλληνες αγρότες».

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΑΑΤ στόχοι του σχεδίου Νόμου είναι:

* η Δημιουργία Κτηνοτροφικών Πάρκων για τον σταυλισμό των ζώων στηρίζοντας τη βιωσιμότητα των μικρών κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

* η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και οι παροχή λύσεων στο χρόνιο πρόβλημα των ενδικοφανών αλιευτικών προσφυγών.

* η εισαγωγή ρυθμίσεων για τον αλιευτικό τουρισμό και τις υδατοκαλλιέργειες.

* Η δημιουργία επαρκούς πλαισίου για την παράλληλη παραγωγή αγροτικών προϊόντων και λειτουργία φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας.

* Η βοήθεια στην καθημερινότητα των παραγωγών και η επίλυση χρόνιων προβλημάτων, εξασφαλίζοντας την εν γένει βιωσιμότητά τους.

* η διευθέτηση η ο εξορθολογισμός λειτουργικών, κανονιστικών και νομοθετικών ζητημάτων πάσης φύσεως.

* η εξασφάλιση της βελτίωσης της λειτουργίας οργανισμών.

* η σύσταση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια ενισχύοντας την αγροτική επιχειρηματικότητα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Κύριε Σταμενίτη προχθές βγάλατε δελτίο για το Φράγμα Αλμωπαίου για το κυρίως έργο και είπατε ένα μεγάλο ψέμα ότι είστε αρμόδιος για το Φράγμα και πάλι σας λέω ότι λέτε ψέματα. ΑΠΌΔΕΙΞΗ: Αν μπει κάποιος στην διαύγεια θα δει στο ΦΕΚ 4527/13/7/23 , ότι δεν έχετε καμία αρμοδιότητα στην γενική γραμματεία ενωσιακών πόρων και υποδομών, που διαχειρίζεται τα φράγματα. Την αρμοδιότητα την έχει ο Γενικός γραμματέας και συνάδελφος, πρώην πρόεδρος των μηχανικών ο Δημήτρης Παπαγιαννιδης και ο υπουργός ο Λευτέρης Αυγενακης. Εσείς καμία απολύτως. Σας έχω αποδείξει εδώ στην καρατζοβα ό ότι δεν ξέρετε τις προδιαγραφές του φραγματος κλπ. Και σας λέω ότι, ότι είναι γνωστό ότι θα κατασκευαστεί μέσω ΠΑΑ , μετά τον διαχωρισμό του, από το αρδευτικο δικτύο και επιπλέον θα έχει ανάδοχο πριν από το αρδευτικό δίκτυο το οποίο έχει ενταχθεί σε ΣΔΙΤ . Λυπάμαι κύριε συνάδελφε που αποκαλύπτω τα ψέματα σας και σας στεναχωρω, αλλά δεν δέχομαι την υποτίμηση της νοημοσύνης. Ευτυχώς που είναι η καρατζοβα και μας δίνει βήμα και λέμε αλήθειες. Όποιος μπορεί ας απαντήσει στα σχόλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστας Προφητηλιωτης8 Ιανουαρίου 2024 στις 12:11 μ.μ.

    Αυτός ο ψείρας όνομα και πράμα τα ξεψειριζει ολα και με τις αποκαλύψεις του μαθαίνουμε αλήθειες. Μου κάνει εντύπωση σε όλα τα σχόλια του δεν τολμά να τον απαντήσει κανείς . Έψαξα εδώ στην καρατζοβα και βρήκα και ένα από αυτά το αναρτώ με το οποίο τον ξεψειριζει τον Σταμενίτη. Θα είχε ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά να απαντήσει γιατί μέχρι στιγμής μόνο σιωπή και αποδοχή. Αναρτώ και ένα δικό μου που αποκαλύπτω στιχομυθία που είχαμε στο χωριό Προφήτη Ηλία και εδώ δεν απαντά κανείς. Ιδού η Ρόδος Ιδού το πηδημα . https://www.karatzova.com/2021/06/blog-post_418.html ... https://www.karatzova.com/2023/10/blog-post_455.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΕΊΣ ΕΚΕΊ ΣΤΗΝ Ν.Δ , ΑΦΉΣΤΕ ΤΗΝ ΘΟΔΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΤΟΥ ΦΡΆΓΜΑΤΟΣ . ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΜΕΤΑΞΎ ΣΑΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΆΤΕ. ΚΟΙΤΆΞΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΈΕΙ Ο ΨΕΊΡΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.