Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις οι αγρότες της Αλμωπίας - Μπλόκο με τρακτέρ στην Αριδαία (βίντεο)



Με κεντρικό σύνθημα "με αγώνες κερδίζουμε το δίκιο μας" ξεκίνησαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Αλμωπίας. Οι παραγωγοί με τα τρακτέρ τους πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία μέσα στην Αριδαία και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της πόλης, δημιουργώντας το δικό τους μπλόκο.

Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα και πρόεδρος της κοινότητας Αρχάγγελου, Διονύσης Δρένος αναφέρθηκε στα αιτήματα των αγροτών που είναι κοινά με αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας και κάλεσε τους συναδέλφους του να ενισχύσουν με τα τρακτέρ τους ακόμη περισσότερο το μπλόκο της Αλμωπίας.

Οι αιτίες που οδηγούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, όπως λένε, μεταξύ άλλων είναι: Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, το ρεύμα και γενικά το τεράστιο κόστος παραγωγής, τα φαινόμενα αισχροκέρδιας, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των -έτσι κι αλλιώς- πετσοκομμένων αποζημιώσεων, η μη κάλυψη ζημιών από τον ΕΛΓΑ και η στήριξη της αγροτικής καλλιέργειας για το χαμένο εισόδημα λόγω κλιματικής αλλαγής, οι περικοπές των ενισχύσεων από τη νέα ΚΑΠ και τα περιβαλλοντικά μέτρα που επιβάλλονται και είναι αδύνατο να εφαρμοστούν, η αδιαφάνεια των πληρωμών και των πεπραγμένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
 






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Αλάνια τησ καρατζοβασ τζακρη και σηφακη ξαναψηφιστε.φατε την τώρα κοροιδαααααααα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aντί να ταλαιπωρείται τους συμπολίτες σας με τα μπλόκα, πάντε ή στα πολιτικά γραφεία και τα σπίτια των πολιτικών που αποφασίζουν ή στο κέντρο των πολιτικών αποφάσεων που είναι η Αθήνα.
    Δε βλέπετε πως λειτουργούν οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τραβάτε στα σπίτια σας η στα κέντρα αποφάσεων εμείς ρε τι φταίμε θα μας βρείτε απέναντι αν κλείσετε δρόμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τους αγρότες, με τον κάθε άνθρωπο που διεκδικεί το δίκιο του.. όταν ψηφίζατε όμως ή όταν ΔΕΝ πήγατε να ψηφίσετε δεν ξέρατε τι σας περιμένει?? Ας φάμε 3μιση χρόνια ακόμα Κούλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι χαϊρια περίμεναν ψηφιζοντας σύσσωμοι τους καταστροφείς της Ελλάδας χρόνια τώρα οι αγρότες ;
    Άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν συνεχίζουν να εκλέγουν αυτούς που 40 χρόνια τους ληστεύουν κάποιοι είναι ηλίθια πιόνια .
    Ποιοί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.