Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δέσμευση του Υπ. Υγείας για αναβάθμιση της Ογκολογικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών σε Μονάδα Χημειοθεραπείας



- Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υγείας: Μ
ετατροπή της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της ΝΜ Γιαννιτσών σε Μονάδα Χημειοθεραπείας (Αναβάθμιση Ογκολογικής Γιαννιτσών) 
- Θετικός στο αίτημα για δημιουργία νέας ΜΕΘ στην Έδεσσα

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συνάντησε χθες τον Υπουργό Υγείας κ. Ά. Γεωργιάδη για να του μεταφέρει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις δομές Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας της Πέλλας.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής υπενθύμισε στον Υπουργό το αίτημα για την μετατροπή της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της ΝΜ Γιαννιτσών σε Μονάδα Χημειοθεραπείας για την εγκυρότερη και αρτιότερη διαχείριση των ογκολογικών περιστατικών της περιοχής ευθύνης της. Η ένταξη της Μονάδας Χημειοθεραπείας στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών με την ταυτόχρονη μετατροπή και προσθήκη μιας (1) θέσης Ειδικευμένου Παθολόγου-Ογκολόγου εδραιώνει την συγκεκριμένη υπηρεσία Υγείας προς τους ογκολογικούς ασθενείς του πληθυσμού ευθύνης. Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά τους, η διοίκηση του ΝΜ Γιαννιτσών και η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες. 
Το δεύτερο ζήτημα, το οποίο συζήτησαν αφορούσε την κατασκευή νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας καθώς η παλιά (3 Κλινών) είχε τεθεί σε αναστολή λειτουργίας στην διάρκεια της πανδημίας. Ήδη πάνω σε αυτό το θέμα ο Λάκης Βασιλειάδης έχει προβεί σε αρκετές ενέργειες τα τελευταία χρόνια και σε συζητήσεις με τις ηγεσίες του υπουργείου υγείας, πάντα σε συνεργασία με τον διοικητή του νοσοκομείου της Έδεσσας και τον διοικητή της ΥΠΕ. Η ΚΤΥΠ Α.Ε. είχε τότε ετοιμάσει μάλιστα και μια πρόταση τεχνικής μελέτης για τη δημιουργία της νέας ΜΕΘ στην Έδεσσα στα πρότυπα και τις προδιαγραφές του ΚΕΣΥ. 
Ο Βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό ότι το νοσοκομείο Έδεσσας έχει στην διάθεση του τον κατάλληλο χώρο (πρώην μονάδα τεχνητού νεφρού) και έχει καταρτίσει σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ έτοιμη μελέτη δημιουργίας νέας ΜΕΘ 6 κλινών. Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε από τον Υπουργό την ένταξη του έργου σε πόρους από χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Υγείας & της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς η δημιουργία της νέας ΜΕΘ είναι υψίστης σημασίας για την περιοχή.
 Τέλος, οι δύο άνδρες συνομίλησαν και για τα τρέχοντα ζητήματα και τις δράσεις του Υπουργείου στον τομέα της υγείας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν σε τρόπους κάλυψης των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως η προσέλκυση ιατρικού προσωπικού και ειδικά ειδικοτήτων που είναι αυτή τη στιγμή σε έλλειψη, καθώς και στην διαδικασία απορρόφησης από την πρόσφατη προκήρυξη ιατρικού προσωπικού. 
Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε: 
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε από κοινού με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Γιαννιτσών και σε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ οδεύει πλέον προς υλοποίηση. Ο Υπουργός αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα της δημιουργίας της Ογκολογικής Μονάδας στην περιοχή και δεσμεύτηκε να το προχωρήσει άμεσα. Ταυτόχρονα, είναι θετικός να εξετάσει το αίτημα ώστε να βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση της ΜΕΘ Έδεσσας. Συνεχίζω να παρακολουθώ στενά τα θέματα μέχρι την ολοκλήρωση τους ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας της περιοχής μας». 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Αναβάθμιση οκ μπραβο ..... αλλά να μην κλείνονται ραντεβού για αξονική τομογραφία σε ασθενείς με την παλιό αρρώστια , με αποτέλεσμα να τρέχουν σε εξωτερικά κέντρα είναι κοροϊδία, κυρίως όταν αυτοί οι ασθενείς πλήρωναν ΟΓΑ μια ζωή από υστέρημά για να έχουν ασφάλεια . Οι αγρότες έχουν αδικηθεί πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν δύο βδομάδες διάβασα την ανακοίνωση του κυρίου Σταμενίτη για το ογκολογικο ίατρειο. Τώρα διαβάζω πάλι για το ίδιο θέμα από τον κύριο βασιλειαδη. Υπερβολές και οικειοποιηση. Η αλήθεια όμως λέει, ότι είναι έργο της Διοίκησης του νοσοκομείου Γιαννιτσών και της 3ης ΥΠΕ και είναι στο στάδιο διαδικασίας. Πως λέει μια λαϊκή παροιμία δύο μάλωναν σε ξένο αχυρώνα. Ή, ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βγάλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω δει αναρτήσεις για τον θέμα και συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς εδώ και δυο χρόνια από τον Βασιλειάδη και μάλιστα με την προέδρου του Συλλόγου.
      Ας μη κατακρίνουμε όταν κάτι θετικό συμβαίνει.
      Ο σταμενιτης είναι βουλευτής εδώ και 12 χρόνια και έκανε μια ανάρτηση η οποία δείχνει και την ασχετοσύνη πριν δυο βδομαδες.

      Διαγραφή
  3. Για τους γνώστες πρόκειται για σημαντική παρέμβαση. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν. Η αλήθεια είναι ότι ο Βασιλειάδης έχει ξανασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Σταμενίτης όπου βλέπει αχτίδα φωτός βγάζει δελτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να έχεις δύο αναρτήσεις πριν δύο χρόνια όχι μόνο δεν λέει τίποτα. Αλλά επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει: Πάμε βγάζουμε φωτογραφία λέμε και καμιά κουβέντα για να δείξουμε στον κόσμο , αυτό δλδ που γίνεται κάθε φορά. Είπα το ιατρείο είναι δρομολογημενο από τις διοικήσεις και είναι στο στάδιο διαδικασίας κλπ. Εν αναμονή. Μην επιβεβαιόνουμε τις παροιμίες. Πριν της νικης το εγκώμιον άδεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς φίλε Υγειονομικέ που φαίνεται ότι γνωρίζεις πράγματα. Φτάνει με τον σανό και την αντιμετώπιση λες και είμαστε Νιγηριανοι στην Πέλλα. Και αυτός και ο άλλος μόνο για photo, pr και δολοπλοκίες είναι

      Διαγραφή
  5. Είναι 1,30 σαν τις αναρτήσεις με την επιστολή που έστειλε για τις μπάρες των τρακτέρ και την συνάντηση που έκανε με τον υφυπουργό. Ακόμα τις ψάχνει για να τις εμφανίσει αλλά δεν τις βρίσκει. Προφανώς εκείνες τις μέρες ήταν η κακοκαιρία της Μήδειας και τις εξαφάνισε. Λίγο χιούμορ κάνει καλό στην υγεία . Γιατί η κοροϊδία των αντιγραφών ανεβάζει τα ντεσιμπέλ και κάνει κακό στην υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαπιστώνω μια ανεξήγητη διαμάχη μεταξύ των σχολιαστών και δεν βρίσκω τον λόγο για τον οποίο γίνεται αυτή. Ο συγκεκριμένος βουλευτής που εξέδωσε την παρούσα ανακοίνωση με την συνοδεία της φωτογραφίας ειναι γνωστός ψεύτης και στην συνείδηση των πολιτών εξευτελισμενος. Ο εταίρος βουλευτής και υφυπουργός ζει στον κόσμο του και αδυνατεί να χειριστεί θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του. Ο τρίτος βουλευτής ειναι δικαιολογημένος γιατί η άνοια και τα γεράματα έχουν τα βάσανα τους. Το Γ.Ν Γιαννιτσών ολοι γνωρίζουμε οτι αν βασιζόταν σε όλους αυτούς θα είχε μετατραπεί σε κουφάρι και στην καλύτερη των περιπτώσεων σε ανεκμετάλλευτο μουσείο. Κρατήθηκε ζωντανό με τα όσα προβλήματα έχει εξαιτίας της προσπάθειας του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, καθως και με τους άριστους χειρισμούς του αν. διοικητή ο οποίος έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες σε ολη την θητεία του και καλά θα κάνουν να τον ανανεώσουν την σύμβαση. Αυτα τα λιγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εάν ο 8,13 ο τρίτος βουλευτής δεν μπορεί όπως λες, πώς κατάφερε να κρατήσει τα δύο πρωτοδικεία αυτόνομα; Και πώς καταφέρνει οι τροπολογίες του να γίνονται νόμοι υπέρ των λαϊκών τάξεων. Και σου αναφέρω μόνο τα τελευταία του επιτεύγματα. Με σφραγίδα Καρασμάνη και ουδέποτε θα τον πιάσεις στα 28 χρόνια της βουλευτικής θητείας να αντιγράφει . Έχεις ανάγκη Σίμο από γιατρό ειδικό για την περίπτωση σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Λ.Π το ότι είσαι αναγκασμένος να δίνεις διαπιστευτήρια στον Καρασμανη νομίζω ότι δεν αφορά κανέναν. Εάν θέλουμε να βλέπουμε την πολιτική πραγματικότητα δίχως οφθαλμαπάτες πρέπει να βελτιώσουμε το κριτήριο της ψήφου μας. Αν μελετήσεις το σχόλιο μου και μπορείς να κατανοήσεις όσα γράφω, πουθενά δεν κατηγορώ τον εκλεκτό σου για αντιγραφές, σκονακια και λυσάρι από συνάδελφο του. Του προσάπτω απλά την εμμονή του εκλέγεσθαι και το οτι κατέστησε τον θεσμό που υπηρετεί σε ισόβιο επάγγελμα. Αυτά τα λίγα...

      Διαγραφή
  8. 8,25 τον συκοφαντείς ως ανίκανο με άνοια και εγώ σε αποδεικνύω ότι είναι αποτελεσματικος και με οξύνεια μόνο με τα δύο τελευταία του επιτεύγματα .Μετά την απαξιωτική συμπεριφορά σου, Τώρα μάς το γυρίζεις και μιλάς για εμμονή και ισόβιο επάγγελμα. Άκουσε (Σιμο) και εδώ το έχει αποδείξει ότι το βουλευτιλικη δεν επάγγελμα αλλά λειτουργημσ. Πραγματικός λαϊκός αγωνιστής και Ακτήμονας. Και με αυτό το κριτήριο της ποιότητας της ψήφου αναδεικνυεται ως ο διαχρονικοτερος και ο μακροβιότερος βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου . Αυτη την τιμή του την απέδωσε προχθές ο Νικήτας Κακλαμάνης απο το βήμα της βουλής. Θες και άλλα για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του Ανδρός. Ξεχωρίζει για το ήθος του σε πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορω κ. Λ.Π να παρακολουθήσω την άναρχη σκέψη σου αλλά και την εμμονή σου με αυτον τον υπέργηρο επαγγελματία πολιτικό. Δεν σου ζήτησε κανένας να μην τον ψηφίσεις. Ούτε θα σου υποδείξω εγώ την εκλογική σου προτίμηση. Ξέρεις, το 41% δημιουργεί εκτός από δικαιώματα και πολλές υποχρεώσεις. Ο Νικήτας Κακλαμάνης πού κολλάει στο θεμα που συζητάμε; Ειναι μήπως το είδωλο σου για τις προτιμήσεις του; Θα σε αφορίσει ο Ιερώνυμος στο τέλος και στην κόλαση θα την βγάλεις ζορικα...

      Διαγραφή
  9. Απορία ψάλτου βήξ. Για την ταμπακιέρα θα μας πεις; Για τα πανθολογουμενα: ήθος, οξυνεια , την αποτελεσματικοτητα του , έχεις να πεις κάτι; Επαγγελματίας πολιτικός ο πρώην υπουργός; Όταν είναι αποδεδειγμένη η ακτημοσυνη του!Και η αγωνστικοτητα του! Και επειδή το γυροφερνεις για την ηλικία του.θαλερός , κοφτερό μυαλό με καινοτόμες ιδέες... Για πες μας ποίος από τους νέους που συναγελαζεσαι μπορεί να συγκριθεί μαζί; Αυτοί που είναι Βουτηγμενοι στο ψέμα, στην δολοπλοκια και στον χαφιεδισμο; Νέοι ηλικιακά άνθρωποι με γερασμένα μυαλά και παλαιοκοματικη νοοτροπία;
    Κάνε υπομονή ο πρώην υπουργός, Θεού επιτρέποντος και Λαού θέλοντος,για αρκετά χρόνια ,θα παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.