Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κινητοποιήσεις αγροτών: Σήμερα στις 12:00 η πανελλαδική σύσκεψη στα μπλόκα της Λάρισας



Όλα τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στην πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών -με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλα τα μπλόκα της χώρας- στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας Λάρισας στις 12 το μεσημέρι. Εκεί οι αγρότες θα ομαδοποιήσουν τα αιτήματά τους σε μια κοινή λίστα και θα αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αγρότες: Διάθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων - Τα μπλόκα

Πριν αναχωρήσουν για τη Λάρισα, οι επικεφαλής των μπλόκων, χθες, έδειξαν τη διάθεση για κλιμάκωση. Ένταση υπήρξε, που αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή, χθες το πρωί, στο Λάκκωμα της Χαλκιδικής, όταν αγρότες από το μπλόκο των Μουδανιών με περίπου 30 τρακτέρ, που κατευθύνονταν προς τη Θεσσαλονίκη, βρήκαν μπροστά τους αστυνομικές δυνάμεις να τους κλείνουν τον δρόμο, έχοντας, μάλιστα, τοποθετήσει κάθετα στο οδόστρωμα μια αστυνομική κλούβα. Στόχος των αγροτών ήταν να προσεγγίσουν το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ έσπασαν τις μπάρες στο πλάι του δρόμου και από τα χωράφια κατάφεραν να βρουν έναν παράδρομο που οδηγεί στη Θεσσαλονίκη. Εκεί τους σταμάτησαν αστυνομικοί με συμβατικά οχήματα αλλά και προτάσσοντας τα σώματά τους μπροστά στα τρακτέρ. Τελικά, οι αγρότες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πολύωρο αποκλεισμό του συγκεκριμένου σημείου, πριν επιστρέψουν στο μπλόκο τους αργά το απόγευμα. Συγχρόνως, στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι αγρότες του Νομού Σερρών.

Στην Έδεσσα, ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Στο μεταξύ, στο Διοικητήριο στην Έδεσσας μετέβησαν χθες το μεσημέρι αγρότες από το μπλόκο της Αλμωπίας. Οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους έξω από τον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή. Στη συνέχεια αποχώρησαν και επέστρεψαν στο μπλόκο της Αριδαίας, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.