Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η συνάντηση σωματείων και φορέων στα Γιαννιτσά για την προετοιμασία της απεργίας στις 28/2



Στα Γιαννιτσά το πρωί της Κυριακής 11 Φλεβάρη συναντήθηκαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα: Σχέδιο δράσης και οργάνωσης της πάλης των συνδικάτων και την κλιμάκωση με πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Στην εισήγηση που έγινε από την Αριστέα Χατζηβασιλειάδου, γραμματέα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας τονίστηκε πως «Όλοι μας έχουμε την δύναμη, να μπούμε μπροστά, να οργανώσουμε την μεγάλη απάντηση της εργατικής τάξης ενάντια σε αυτούς που μας μαυρίζουν την ζωή. Έχουμε χρέος απέναντι στην τάξη μας, έχουμε χρέος απέναντι στους γονείς και τους συγγενείς των νεκρών των Τεμπών, έχουμε χρέος στα παιδιά μας.

Για αυτό στην απεργία στις 28/2, έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη, ένα χρόνο μετά την δολοφονία 57 συνανθρώπων μας η πλειοψηφία τους νέα παιδιά, ένα κορίτσι από την πόλη μας, οι χώροι δουλειάς πρέπει να νεκρώσουν, όλοι να βρεθούν στους δρόμους. Όλη η χώρα και οι πόλεις στο νομό μας πέρσι εκείνες τις μέρες συγκλονίστηκαν από την συμμετοχή του κόσμου στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Τότε δώσαμε μια υπόσχεση -Το έγκλημα αυτό μα μην ξεχαστεί- και θα την κρατήσουμε. Συνεχίζουμε με το σύνθημα που δονούσε τότε και παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ: ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Γιατί σήμερα, αυτή η μεγάλη αλήθεια κρύβεται πίσω από όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν γύρω μας. Αυτός είναι ο μεγάλος εχθρός, η δίψα των λίγων για όλο και μεγαλύτερα κέρδη, που βγαίνουν με τη δουλειά μας και το αίμα μας

Οι εκπρόσωποι σωματείων και φορέων που βρέθηκαν στη σημερινή ενδιαφέρουσα σύσκεψη, συμφώνησαν ότι στα κρίσιμα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας ένα είναι το καθήκον. Να οργανώσουμε τώρα την μαζική, αγωνιστική, ταξική απάντηση μας, με σταθμό την μεγάλη απεργία του Φλεβάρη. Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, για την υπεράσπιση του εισοδήματος μας, για αυξήσεις σε μισθούς. Για τα ζητήματα της υγείας και της παιδείας. Για τα ζητήματα προστασίας της λαϊκής στέγης που θέλει ετοιμότητα από τα σωματεία. Για την έκφραση αλληλεγγύης στους λαούς που υποφέρουν, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αιματοκυλούν δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπων μας και βάζουν σε κίνδυνο και τη χώρα μας.

Σε αυτόν τον αγώνα έχουν θέση όσοι προβληματίζονται, αγωνιούν για το μέλλον, ενδιαφέρονται για το που πάνε τα πράγματα.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων και φορέων στις παρεμβάσεις τους έφεραν εικόνα από τους χώρους δουλειάς, τις συζητήσεις με συναδέλφους, συγκεκριμένο σχεδιασμό των σωματείων. Μέσα από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε κοινά αποδεκτή η ανάγκη τώρα κι όχι αργότερα να ριχτούμε όλοι μας στην προετοιμασία της μεγάλης απεργιακής μάχης στις 28/2, στις 11 το πρωί στις δυο πόλεις του νομού μας, στα Γιαννιτσά και την Έδεσσα. Θα αναλάβουμε το βάρος της οργάνωσης μαζί με τους συναδέλφους μας, αλλά και άλλα κομμάτια του λαού που υποφέρουν, όπως τόσες άλλες φορές, ξεπερνώντας τις ηγεσίες των ΕΚ του νομού αλλά και πολλών σωματείων που ρίχνουν νερό στο μύλο του συμβιβασμού.

Μπήκαν προτάσεις να γεμίσουμε τις πόλεις μας και τους χώρους δουλειάς με τα συνθήματα μας, με τα πανό μας, με τις αφίσες μας. Με περιοδείες, εξορμήσεις και άλλες δράσεις να δημιουργήσουμε αγωνιστικό κλίμα. Να δούμε πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς, σε πολιτιστικούς συλλόγους. Αγωνιστικές παρεμβάσεις για την ακρίβεια στα τρόφιμα και την ενέργεια, μέχρι και την απεργία.

Ούτε λεπτό για χάσιμο! Τώρα με ακόμα μεγαλύτερη ορμή μπαίνουμε μπροστά. Πολλά περνάνε από την δική μας δράση. Όλοι μαζί για αυξήσεις σε μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις, για να βάλουμε ένα stop στην ακρίβεια. Στις 28/2 υπάρχει δίλλημα: τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Για τις ζωές μας αγωνιζόμαστε, οργανωνόμαστε, κλιμακώνουμε ακόμα περισσότερο την δράση μας. Τα κέρδη δεν τους τα χαρίζουμε, με την δουλειά μας τα φτιάξαμε! Διεκδικούμε σήμερα μεγαλύτερο μερίδιο από αυτά. Γιατί μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε ικανοποιώντας τις ανάγκες μας!

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα παρακάτω σωματεία και φορείς:

1. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας
2. Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας – Πέλλας
3. Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας
4. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών και Περιχώρων
5. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών
6. Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος
7. Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών
8. Ομάδα Γυναικών Έδεσσας – Σκύδρας







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.