Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή Θεσσαλονικέων εργαζομένων στην Έδεσσα: Υπέρογκες οι αυξήσεις 40% στα ΚΤΕΛ Πέλλας



Τις "υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή της μηνιαίας κάρτας στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Έδεσσα" καταγγέλουν με επιστολή τους στην ΗΕ karatzova.com οι εργαζόμενοι από τη Θεσσαλονίκη που καθημερινά χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Πέλλας για να μεταβούν από την Θεσσαλονίκη στην εργασία τους στην Έδεσσα και αντίστροφα. 
Οι "εκ Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι της πόλης της Έδεσσας"  στην επιστολή αυτή ενημερώνουν σχετικά τους κατοίκους της Έδεσσας και κάνουν λόγο για "αφιλόξενη και οικονομικά ασύμφορη συμπεριφορά των ΚΤΕΛ προς τους εργαζομένους της πόλης τους". 
Να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνουν, η αύξηση της κάρτας από 180€, που κόστιζε έως τις 31-12-2023, ανατιμήθηκε στα 250€, αύξηση της τάξης του 40%!

Η επιστολή
Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων έχει ως εξής:
"Με υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή της μηνιαίας κάρτας στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Έδεσσα ξεκίνησε η νέα χρονιά. Η αύξηση της κάρτας από 180€, που κόστιζε έως τις 31-12-2023, ανατιμήθηκε στα 250€, αύξηση της τάξης του 40%. Η ανατίμηση αυτή έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους εργαζόμενους, κυρίως εκπαιδευτικούς και προσωπικό του νοσοκομείου της πόλης, που χρησιμοποιούν καθημερινά τα ΚΤΕΛ για την προσέλευσή τους στην εργασία τους.
Παρά τις συνεχείς επαφές και συζητήσεις των ενδιαφερομένων εργαζομένων με τον πρόεδρο του ΔΣ των ΚΤΕΛ Πέλλας ΑΕ, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να βρεθεί λύση.
Απευθυνθήκαμε στους τοπικούς φορείς, έχοντας και τη στήριξη των προϊσταμένων μας, ωστόσο, παρά τις διάφορες επιστολές και παρεμβάσεις τους, όλες οι προσπάθειες για εύρεση λύσης του θέματος απέβησαν άκαρπες.
Το δυστυχές είναι ότι η διοίκηση των ΚΤΕΛ, διαχωρίζει τους επιβάτες σε δυο κατηγορίες. Συγκεκριμένα, στη διαδρομή Γιαννιτσά -Σκύδρα, η μηνιαία κάρτα πήρε αύξηση της τάξης του 15%, σε αντίθεση με την αύξηση κατά 40% στη διαδρομή Έδεσσα -Θεσσαλονίκη.
Έχοντας, δε, κάνει μια σύγκριση τιμών με τους όμορους νομούς, διαπιστώσαμε ότι όλοι οι νομοί διαθέτουν μηνιαίες κάρτες ή εκπτωτικά εισιτήρια, προς όφελος των εργαζομένων.. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της διαδρομής Θεσσαλονίκη -Ιερισσός (113 χλμ), όπου το κόστος ανέρχεται στα 212€.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι το μεταφορικό έργο γίνεται από παλαιωμένα κα παγωμένα λεωφορεία, ειδικά στο πρωινό δρομολόγιο των 6πμ που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι. Η ιστοσελίδα δίνει ψευδείς πληροφορίες (όπως, ότι ισχύει μηνιαία κάρτα, η αύξηση είναι μόλις 9%, κτλ).
Θεωρούμε ότι πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Έδεσσας για την αφιλόξενη και οικονομικά ασύμφορη συμπεριφορά των ΚΤΕΛ προς τους εργαζομένους της πόλης τους."
Οι εκ Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι της πόλης της Έδεσσας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Επιτέλους, μια φωνή διαμαρτυρίας. Οι αυξήσεις σε όλα τα δρομολόγια του Νομού είναι υπέρογκες. Μονοπώλειο γαρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαννιτσά - Αθήνα από 50 ευρώ πήγε με τη μία στα 80 ευρώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ιδιωτικοποιηθούν όλα ε..; θα υπάρχει ανταγωνισμός ε...; έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός, τι να κάνουμε τώρα. Πλήρωνε πτωχέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα μονοπώλια αυτά έχουν,παίζει μπάλα μόνο του το κτελ βρίσκει και κάνει.Το τρένο υπολειτουργεί με λίγα όχι και πολύ βολικά δρομολόγια,συν ότι δεν ξέρουμε πόσο ασφαλές μπορεί να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι Εδεσσαιοι κατοικοεδρεύουμε στην Αθήνα και έχουμε συγγενικά πρόσωπα στην Έδεσσα, θα αναγκαστούμε να στραφούμε σε αλλα μέσα μετακίνησης μας στην πόλη μας. Δυστυχώς η αξιοπρέπεια μας δε μας επιτρέπει να αποδεχτούμε αυτή την κατάφορη κλοπή, ιδιαιτέρως όταν οι υπηρεσίες του ΚΤΕΛ είναι εξαιρετικά κακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα ο Λάκης έφερε το τρένο στην Έδεσσα. Έτσι μας είπε ο σταθμάρχης σε ένα στημένο βίντεο και μάλιστα φρόντισε να φέρει προσωπικό μέσω ενοικιαζόμενου προσωπικού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ταξιδεύω καθημερινά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων από Θεσσαλονίκη προς Έδεσσα χρησιμοποιώντας τα ΚΤΕΛ . Η μετακίνηση μου όπως και των άλλων εργαζομένων είναι απλά τραγική. Θέρμανση δεν υπάρχει. Συγκεκριμένα όσοι ταξιδεύουμε με το πρώτο πρωινό δρομολόγιο είμαστε ντυμένοι θαρρείς πάμε ορειβασία στο Έβερεστ. Τα λεωφορεία είναι βρώμικα και αυτό αποδεικνύεται από τα σκουπίδια που βλέπουμε κάθε πρωί. Επίσης ελλειπής ασφάλεια καθώς ζώνες δεν υπάρχουν ενώ σε συγκεκριμένο λεωφορείο που ταξίδεψα είχαν πρόβλημα και τα ίδια τα καθίσματα. Επιπλέον, τριτοκοσμικές καταστάσεις καθώς όλοι οι επιβάτες που ανεβαίνουν από ενδιάμεσες στάσεις κόβουν μέσα στο λεωφορείο το εισιτήριο τους γεγονός που δημιουργεί μεγάλη καθυστέρηση για τους επιβάτες που πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη και μπορεί να θέλουν να μεταβιβαστούν σε άλλη γραμμή του ΚΤΕΛ. Οι οδηγοί επίσης (όχι όλοι - αλλά οι περισσότεροι) είναι αγενείς και άξεστοι .... όλα αυτά τα καταθέτω χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής και πληρώνοντας ένα εισιτήριο 18 ευρώ ή μία μηνιαία κάρτα αξίας 250 ευρώ. Θα μπορούσα να γράψω πολλά περισσότερα αλλά νομίζω πως το νόημα το έχετε λάβει!! Εύχομαι τα πράγματα να βελτιωθούν γιατί είναι κρίμα η πολίτη που ακολουθεί το ΚΤΕΛ να δυσφημεί ολο τον Νομό Πέλλας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.