Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης ''μάγεψε'' μικρούς και μεγάλους στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών (φωτο)



Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ο καταξιωμένος και πασίγνωστος καλλιτέχνης της παραδοσιακής μουσικής από τη Βέροια, ήρθε σήμερα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών "Πηνελόπη Δέλτα", φέρνοντας μαζί του... 18 παραδοσιακά όργανα και "ταξίδεψε" τους μαθητές και τους δασκάλους στις χώρες της ανατολής!
Σε ανάρτηση του το 5ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών αναφέρει σχετικά:
"Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ο πασίγνωστος λυράρης της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής από τη Βέροια, ήρθε σήμερα στο σχολείο μας και μάγεψε μικρούς και μεγάλους! 
Μαθητές και δάσκαλοι ταξιδέψαμε στις χώρες της ανατολής με τις νότες των 18 παραδοσιακών οργάνων που έφερε στη σκηνή του θεάτρου μας. Η μουσική δεν έχει σύνορα! Ταξιδεύει την ψυχή σε μέρη μακρινά και ενώνει τους λαούς! Όργανα, μελωδίες και τραγούδια από τον Ματθαίο Τσαχουρίδη στο δικό μας το σχολείο! Τον ευχαριστούμε θερμά για τη μοναδική αυτή εμπειρία!"

Ματθαίος Τσαχουρίδης: «Η γνώση πρέπει να μεταδίδεται»
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης επισημαίνει σε ανάρτησή του: 
Η γνώση πρέπει να μεταδίδεται»! Σήμερα είχα τη χαρά να επισκεφτώ το 5ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών «Πηνελόπη Δέλτα» και να παρουσιάσω στους μαθητές μέρος της συλλογής των μουσικών μου οργάνων! Γνωρίσαμε τις μουσικές του κόσμου, τραγουδήσαμε την ελληνική μουσική παράδοση και κατακλύστηκα από τις αμέτρητες ερωτήσεις και από την αγάπη των μαθητών! Σήμερα ήμουν πολύ ευτυχισμένος! 
Ευχαριστώ τον διευθυντή για την πρόσκληση, όπως και όλο το διδακτικό προσωπικό για την φιλοξενία! 
Πιο πολύ ευχαριστώ τους μαθητές για την μεγάλη αγκαλιά τους και την διάθεσή τους για γνώση!"











Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.