Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 70 εκ. € από τον ΕΛ.Γ.Α. για ζημίες έτους 2023



Σήμερα, Δευτέρα 26ηΦεβρουαρίου 2024 και ώρα 14:00 μ.μ., εγκαίρως και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου , θα καταβληθούν 70 εκ. € από τον ΕΛ.Γ.Α. στους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου υπέστησαν ζημίες κατά το έτος 2023.

Πρόκειται για το 1ο κύμα πληρωμής αποζημιώσεων, μάλιστα σε μία πληρωμή και στο 100% της αξίας των πορισμάτων, με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερα εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΛ.Γ.Α., στους δικαιούχους παραγωγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πληρωμές του Οργανισμού θα έπρεπε να ξεκινήσουν μετά την 15η Απριλίου 2024 και αφού μέχρι την 31η Μαρτίου 2024 οι αγρότες οφείλουν να έχουν εξοφλήσει την καταβαλλόμενη Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά στον ΕΛ.Γ.Α.

Ο Υπουργός ΑΑΤ κ. Λευτέρης Αυγενάκης ευχαρίστησε την Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Οργανισμού, για την συστηματική προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν και προέτρεψε να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή, ώστε κατά την διάρκεια του Α΄ εξαμήνου 2024, να έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων για το έτος 2023 και παράλληλα να ολοκληρωθούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων για τις ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ‘’Daniel’’ και ‘’Elias’’.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Το έκανε σημαία ο Σταμενιτης στα social λες και τα βαζει απο την τσέπη του, αλλά δεν απαντάει για βροχοπτώσεις ακαρπία και ουκρανόμετρο. Εκεί μούγκα στη στρούγγα........ Κατά τα άλλα είναι ο υπουργός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μας πει ο κύριος υφυπουργός με εκείνο το 20 τίς εκατό πού είχε πει προεκλογικά ότι θα το πάρουμε μόλις ψηφίσουν την τροπολογία η οποία βγήκε τον Μάρτιο έναν μήνα μετά από τις αποζημιώσεις μιλάμε για το έτος 2022 τί θα γίνει θα το πάρουμε γιατί η δύο άλλοι βουλευτές λένε ότι δεν το έχουμε πάρει ρωτάω ήρεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως οι άλλοι δύο βουλευτές που διαφωνούν είπαν ποτέ θα το πληρώσουν ή το κάνουν και αυτοί γαργάρα,ήρεμα ρωτάω.

      Διαγραφή
  3. Ακαρπια .βροχοπτώσεις.τιποτα
    Ρωσικό εμπάργκο τίποτα.
    Απορώ εκεί στην σύνοδο όλων των υπουργών γιατί δεν αναφέρουν για το εμπάργκο από τους Ρώσους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο υφυπουργός παντός λεη ότι το πήραμε το 20 της εκατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα είναι να μην είσαι ντουβάρι. Στόκος , μηδέν. Εκεί πας σε ίδρυμα. Ένα λύκειο το τελειώνεις ρε αδερφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν βλέπεις ένα υφυπουργό τον κυρ Διονύση να αναπαράγει δήλωση του υπουργού λες και είναι Αγροτικός δημοσιογράφος και μάλιστα για τα αυτονόητα , τι να πω; κάτι δεν πάει καλά με τον κυρ Διονύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.