Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα επιτόκια που δίνουν οι τράπεζες στις προθεσμιακές καταθέσεις



Δεν ξεπερνούν το 1,70% οι αποδόσεις που προσφέρουν οι συστημικές τράπεζες για προθεσμιακές καταθέσεις 50.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ βρίσκονται "κολλημένα" στο 4% από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται, αντιθέτως, τα επιτόκια που προσφέρουν οι μικρότερες, μη συστημικές τράπεζες στους Έλληνες καταθέτες, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ρευστότητας και εδραίωσης στην εγχώρια αγορά.

Συγκεκριμένα, για μια προθεσμιακή κατάθεση 50.000 ευρώ, διάρκειας 12 μηνών, οι αποδόσεις που προσφέρουν οι εγχώριες τράπεζες διαμορφώνονται ως εξής:

- Εθνική Τράπεζα: Το προϊόν "e-προθεσμιακές καταθέσεις" που προσφέρεται μέσω internet banking παρέχει απόδοση 1,50% για ποσά έως 60.000 ευρώ, ενώ για την ίδια διάρκεια (12 μηνών) το προϊόν "Μηνιαίο" προσφέρει απόδοση 1%.

- Πειραιώς: Στο 1% ανέρχεται η μέγιστη απόδοση που προσφέρει η τράπεζα για το συγκεκριμένο προφίλ καταθέτη. Συγκεκριμένα, αυτή την απόδοση την προσφέρει το προθεσμιακό προϊόν "Στα μέτρα σου", ενώ το προϊόν "Αυξάνω" προβλέπει μεσοσταθμικό επιτόκιο 0,80% για ποσά έως 100.000 ευρώ.

- Eurobank: Το προϊόν "Προθεσμιακή για όλους" προσφέρει μεσοσταθμικό επιτόκιο 1,50%, το υψηλότερο για τη συγκεκριμένη κατηγορία καταθέτη.

- Alpha Bank: Προσφέρει μέγιστο επιτόκιο 1,70% για προθεσμιακές καταθέσεις έως 100.000 ευρώ.

Σε υψηλότερα επίπεδα κυμαίνονται, πάντως, τα επιτόκια που παρέχουν τα προθεσμιακά προϊόντα των μικρότερων τραπεζών. Ειδικότερα:

- Attica Bank: Το προϊόν "Attica Progress 12 μήνες" προσφέρει ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο, της τάξης του 2,2% για καταθέσεις έως 100.000 ευρώ και διάρκεια ενός έτους.

- Optima Bank: Το προϊόν "e-προθεσμιακή κατάθεση" σε ευρώ προσφέρει 1,70% για καταθέσεις 50.000-100.000 ευρώ.

- Παγκρήτια: Το προϊόν "Ανεβαίνω με ευελιξία" προβλέπει μεσοσταθμικό επιτόκιο 1,60% για διάρκεια 12 μηνών και μηνιαίο εκτοκισμό.

- Συνεταιριστική Χανίων: Από τις υψηλότερες αποδόσεις προσφέρει το προϊόν "Καταθέσεις προθεσμίας" καθώς ανέρχονται σε 1,55% για ποσά από 50.000 έως 100.000 ευρώ και διάρκεια ενός έτους.

- Συνεταιριστική Ηπείρου: Στο 1,25% ανέρχεται η απόδοση των προθεσμιακών καταθέσεων διάρκειας ενός έτους.

- Συνεταιριστική Καρδίτσας:  Δίνει επιτόκιο 1,40% στις προθεσμιακές καταθέσεις. 

capital.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.