Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δυτ. Μακεδονία: Κλείνουν για μια ώρα σήμερα την Εγνατία στα Γρεβενά οι αγρότες



Κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφάσισαν χθες το βράδυ οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των οποίων είχαν μια κρίσιμη συνάντηση στο μπλόκο των Κοίλων.

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι, αγρότες από τα Γρεβενά, με τη στήριξη συναδέλφων τους από την ευρύτερη περιοχή, θα κλείσουν την Εγνατία Οδό, για μια ώρα, στο σημείο όπου εδώ και ημέρες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους, ενώ στις 12 το μεσημέρι δεκάδες τρακτέρ αναμένεται να κλείσουν το τελωνείο στην Κρυσταλλοπηγή Καστοριάς.

Στο μπλόκο του Φιλώτα Φλώρινας θα κλείσει ο δρόμος στις 4 το απόγευμα, ενώ η αποψινή απόφαση κάνει λόγο για κλείσιμο, στις 12 το μεσημέρι, του τελωνείου της Νίκης την Παρασκευή, για τέσσερις αρχικά ώρες.

Κυβέρνηση και αγρότες εμμένουν στις θέσεις τους

Προς το παρόν πάντως η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη με τις δύο πλευρές να εμμένουν στις θέσεις τους. Η μεν κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για επιπλέον μέτρα και οι δε αγρότες να δηλώνουν ανυποχώρητοι διεκδικώντας ακόμα και την μη εφαρμογή της ΚΑΠ η οποία περιλαμβάνει 2,8 δισ. νέους πόρους, παρά τις αστοχίες της. Ένα από τα χαρτιά που έχει στα χέρια του ο κ. Μητσοτάκης για άρση του αδιεξόδου δεν αφορά κάποιο νέο μέτρο αλλά αυξάνει άμεσα την ρευστότητα των αγροτών. Όπως έχει γράψει το iefimerida.gr στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο να δοθούν εμπροσθοβαρώς με λιγότερες ή δόσεις ή συνολικά τα χρήματα από την κατάργηση του ΕΦΚ για το 2024, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Περιφερειάρχες σήμερα στο Μαξίμου

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο και της προγραμματισμένης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί εκ νέου στα αγροτικά θέματα και να ζητήσει τη συνεργασία των περιφερειών και την συμβολή τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για την στήριξη του πρωτογενή τομέα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος την Δευτέρα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τον Daniel και τις αποζημιώσεις στους αγρότες. Ο ίδιος φέρεται έτοιμος να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης, ενώ αναμένεται η αντίδραση και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.