Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στον κόμβο της Παραλίμνης την Πέμπτη τα τρακτέρ- Θα κλείνουν την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- ΈδεσσαςΡεπορτάζ: Δημήτρης Μπουλουσάκης

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες μετά την εθνική σύσκεψη στη Λάρισα, έως ότου γίνουν δεκτά και εκπληρωθούν τα αιτήματά τους. Παράλληλα, ομόφωνα αποφασίστηκε ο αποκλεισμός εθνικών και επαρχιακών δρόμων, καθώς και τελωνείων ενώ την επόμενη εβδομάδα προτίθενται να κατεβούν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο αυτό οι αγρότες από το μπλόκο των Γιαννιτσών (Πλατανότοπος) θα μεταβούν στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Παραλίμνης. Με βάση την ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε, η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Έδεσσας στο συγκεκριμένο σημείο (διασταύρωση Παραλίμνης) θα κλείνει ανά διαστήματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Για πόσες και ποιες ώρες της ημέρας θα γίνεται αυτό, θα το αποφασίζουν καθημερινά οι αγρότες, οι οποίοι, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας Γιώργος Σιδηρόπουλος, δεν είναι διατεθειμένοι να φύγουν από τα μπλόκα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Κάτι ανάλογο αναμένεται στην ίδια Εθνική οδό (Θεσσαλονίκης- Έδεσσας), στο ύψος της Χαλκηδόνας από τους αγρότες της περιοχής.

"Ποταμός" τα τρακτέρ στην Αθήνα 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Θεσσαλία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, κ. Μαρούδας, επεσήμανε: «Η Ελλάδα πρέπει να γεμίσει μπλόκα και τρακτέρ. Αν δεν λάβουμε απάντηση, όλα αυτά τα ρυάκια θα ενωθούν σε έναν ποταμό που θα κατευθυνθεί προς την Αθήνα, πλημμυρίζοντας την πρωτεύουσα».

Πού αλλού θα στηθούν μπλόκα
Σήμερα στις 17:00, οι αγρότες του Πλατύκαμπου θα κλείσουν την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, οι αγρότες της Καρδίτσας θα καταλάβουν τον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώ αργότερα θα μεταβούν στην ίδια πόλη.
Επίσης, οι αγρότες από τις Σέρρες προετοιμάζονται να κλείσουν το τελωνείο Προμαχώνα, ενώ ταυτόχρονα οι αγρότες που συγκεντρώνονται στο μπλόκο του Πολύκαστρου θα κατευθυνθούν προς το τελωνείο των Ευζώνων.
Τέλος, στην Αχαΐα, οι αγρότες εξετάζουν τρεις επιλογές: να κλείσουν τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», να καταλάβουν τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό ή να διασχίσουν την Πάτρα με τα τρακτέρ τους.
Αιτήματα και αποφάσεις
Μετά την πανελλήνια σύσκεψή στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα, οι αγρότες ανέφεραν πως τα αιτήματα τους είναι:
Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο
7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα
Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές
Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά
Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα
Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις
Παράλληλα αποφάσισαν: 
Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις
Να κλείνουν την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία στην εθνική, επαρχιακή και τελωνεία με τρακτέρ
Να κάνει το κάθε μπλόκο δράσεις και μέσα στην πόλη
Να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα ένα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ

Ζητά διάλογο η κυβέρνηση αλλά με ανοιχτούς δρόμους 
Ανοιχτές πόρτες διαλόγου με τους αγρότες αλλά και ανοιχτοί δρόμοι συνθέτουν το πλαίσιο της κυβερνητικής τοποθέτησης απέναντι στις κλιμακούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις οι οποίες εξελίσσονται σε μία από τις σοβαρότερες πολιτικές δοκιμασίες στην διάρκεια της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ.
Η πρώτη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου μετά τις χθεσινές πανελλαδικές αποφάσεις των αγροτών εξακολουθεί να μην υποδηλώνει συγκρουσιακή διάθεση, είναι όμως σαφές ότι "κόκκινη γραμμή" για την κυβέρνηση αποτελεί η "αδιατάρακτη κοινωνική, οικονομική και εμπορική ζωή της χώρας" γι΄ αυτό και το μήνυμα όσον αφορά τα μπλόκα ήταν χθες ξεκάθαρο: "Κανείς δεν ωφελείται από τη διατάραξη της κοινωνικής, οικονομικής και εμπορικής ζωής της χώρας, από αποφάσεις που δεν εξυπηρετούν ούτε τους ίδιους τους αγρότες".
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

15 comments:

 1. Οι αγρότες του Δήμου Έδεσσας και του Δήμου Σκύδρας γιατί δε βγαίνουν στους δρόμους, έχουνε λύσει όλα τα προβλήματα τους. Καλά λένε ότι βγάζουνε πολλά λεφτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοείται ρε φίλε αφού όλα τα προϊόντα μας εξάγονται και φέρνουν φρέσκο χρήμα στο κράτος για να σας πληρώνει..........🤑🤑🤑🤑🤑🍒🍒🍒🍒🍒🍎🍎🍎🍎🍎🍑🍑🍑🍑🍑🍏🍏🍏🍏🍏🍐🍐🍐🍐🍐🥝🥝🥝🥝🥝

   Διαγραφή
 2. Ενώ αυτοί που βγαίνουν στους δρόμους στα Γιαννιτσά πείνανε!Βρε άιντε όλοι στα χωράφια να βγάλετε το μεροκάματο σας που μάθατε στο καθισιο και να τα δουλεύουν οι Αλβανοί και εσείς να περνετε τις επιδοτήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κλείνουν τους δρόμους αυτοί που ποτέ τους δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και τα οχήματα τους τα έχουν πάρει με επιδοτήσεις.....μαζέψτε τους γρήγορα. Σε λίγο θα ζητήσουν να πληρώνονται επειδή απλά δηλώνουν αγρότες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. χούντα αποφασίζω και διατάζω και τους γράφω όλους στα @@

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους να την κάνουν σε περιόδους που έχουν τις συγκομιδές των προϊόντων που παράγουν και όχι τώρα που είναι ξαπλωμένοι στον καναπέ τους μόνο τότε θα τους πω μπράβο μάγκες πετύχατε όλα αυτά που ζητάτε. Και ξέρετε γιατί διότι δεν θα υπάρχουν προϊόντα στην αγορά ούτε εξαγωγές ούτε εργοστάσια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εάν δεν έχει προϊόντα στην αγορά εσεις πάλι θα κλαίτε για την ακρίβεια,άστοχο παράδειγμα....

   Διαγραφή
 6. Φτάνει πια με το κλείσιμο των δρόμων. Κι εμείς εργαζόμενοι είμαστε και διαδηλώνουμε για τα θέματα που μας απασχολούν χωρίς να ενοχλούμε τους συμπολίτες μας και χωρίς να αποζημιωνόμαστε εαν δεν πάνε καλά οι δουλειές μας! Φτάνει πια! Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ταλαιπωριόμαστε επειδή το θέλουν οι αγρότες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι λες ρε ουγκανο;
   Και με ποιον τρόπο θα διαμαρτυρηθούμε οι αγρότες για πες;
   Εσένα δεν σε ενοχλεί βολεμενο κομματοσκυλο που τα πληρώνεις όλα πλέον στο θεό και σε δουλεύουν πως είναι παγκόσμιο φαινόμενο.
   Εάν σταματήσει η αγροτιά θα πεινάσεις και εσύ που γλύφεις την κυβέρνηση και μετά θα πηδάς αλλά θα είναι αργά.

   Διαγραφή
 7. αγροτες και πρασινα αλογα μαθανε να πλουτιζουν απο το πασοκ ζητιανευοντας καθε χρονο ολη μερα γεματες οι καφετεριες απο δαυτους και τα καζινα στα σκοπια και τα μπουζουκια αγραμματοι και αμμορφωτοι ντενεκεδες Να πανε να δουλεψουν μονοι τους τα χωραφια και να αγοραζουν μονοι τους τα μηχανηματα τους οι φαταουλες ρεμπεσκεδες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ δηλαδή πόσο δουλευταρας είσαι, για πες.

   Διαγραφή
  2. Το αμμόρφωτοι είναι συνώνυμο της άμμου και του φορτωτή 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Διαγραφή
 8. Χαχαχχα.Στις Αμπελειες βγήκαν στη πλατεα να κλείσουν το χωριό τους.Απιστευτο.χαχα.Να κλείσουν το δρόμο στους δικούς τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καλα να παθουμε 41% σε λιγο ερχετε μεγαλη πεινα για ολους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν σας τα έλεγε ο Τσίπρας εσείς δε φορούσε γραβάτα κ ήταν άθεος,σας είχε κάνει μπαλάκι Πινκ πόνγκ όρο εκλογών το ακροδεξιό συναπάντημα.
   Δε πειράζει φτάνει που ακύρωσε την συμφωνία των Πρεσπών και πηγαίνετε στη Β.Μακεδονια για ψώνια και καύσιμα .
   Στυλωστε τα πόδια κ μη κάνετε βήμα πίσω έτσι κερδίζονται οι αγώνες ,δείτε Ευρώπη.

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.