Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έκτακτη Συνέλευση των γιατρών στο νοσοκομείο Γιαννιτσών για απεργιακές κινητοποιήσεις και τις ''αναγκαστικές μετακινήσεις''ΝΕΑ ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ !
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ 3ης ΥΠΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ !
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ !

Σε νέα μαζικότατη Έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας και με τη συμμετοχή όλων των γιατρών του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, εκφράστηκε για ακόμη μία φορά η οργή και η αγανάκτηση των γιατρών για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα τμήματα, που αναγκάζουν τους γιατρούς σε υπερεφημέρευση και εντατικοποίηση, σε ωράρια «λάστιχο», σε συνεχείς αναγκαστικές μετακινήσεις με «εντέλλεσθε», σε εξουθένωση και παραιτήσεις και από την άλλη τους ασθενείς σε τεράστια ταλαιπωρία και καθυστερήσεις σπρώχνοντας τους στον ιδιωτικό τομέα υγείας που κάνει χρυσές δουλειές.
Την ώρα που τα νοσοκομεία καταρρέουν, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας, ωμά και απροκάλυπτα ανακοινώνουν την πλήρη κατάργηση κάθε έννοιας δωρεάν δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και άλλες επί πληρωμή ιατρικές πράξεις μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, τη δυνατότητα ιδιωτικού ιατρείου για τους γιατρούς του ΕΣΥ που τους ωθεί προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας και την αθρόα είσοδο ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Ο «τιμοκατάλογος» που ανακοίνωσε σήμερα περιχαρής ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης, αποτυπώνει με τον πιο κυνικό τρόπο τι θα σημαίνει για τους ασθενείς και όλο τον λαό η πλήρης εμπορευματοποίηση της Υγείας.
Η μισθολογική απαξίωση, με την παράλληλη τρομακτική εκτίναξη της ακρίβειας και την υπέρμετρη φορολόγηση, η υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των κέντρων υγείας και των ιατρείων, η μειωμένη κρατική χρηματοδότηση και η αξιολόγησης των μονάδων με οικονομικά-επιχειρηματικά κριτήρια, η γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, η οικονομική αφαίμαξη των ασθενών, είτε έμμεσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε πλέον άμεσα, δημιουργούν μια εφιαλτική πραγματικότητα για υγειονομικούς και ασθενείς.
Δεν ανεχόμαστε πλέον να αντιμετωπίζουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας, το Υπουργείο Υγείας, η 3η ΥΠΕ και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Πέλλας, τους μέχρι πρότινος «ήρωες», ως αναλώσιμο, βίαια μετακινούμενο  προσωπικό, στύβοντας από αυτούς μέχρι και την τελευταία σταγόνα της προσφοράς τους, ευτελίζοντας και απαξιώνοντας το λειτούργημα του νοσοκομειακού ιατρού. Δεν θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να οδηγούν συνειδητά σε παραίτηση όλο και περισσότερους γιατρούς του ΕΣΥ, αποβλέποντας από ότι φαίνεται, στην ερήμωση και την επακόλουθη de facto συγχώνευση των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών.

Στη Γενική Συνέλευση εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Γιαννιτσών και σε όλους τους συναδέλφους που αρνούνται πλέον να εκτελούν τις παράνομες και καταχρηστικές εντολές των Διοικήσεων, ενώ απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις και ποινές. 
Εκφράστηκε η μαχητική αντίθεση όλων σε κάθε απόφαση αναγκαστικής μετακίνησης γιατρού, η υπεράσπιση της ασφαλούς τακτικής και εφημεριακής λειτουργίας των τμημάτων των νοσοκομείων.

Η Γενική Συνέλευση των Νοσοκομειακών Ιατρών απαίτησε:
• Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι αναγκαστικές μετακινήσεις, οι διώξεις και ο αυταρχισμός !
• Να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις για αναγκαστική μετακίνηση που είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί που έχουν μετακινηθεί στις δομές όπου εργάζονται ! 
Αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ:
1. η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 11:00-15:00
2. η συμμετοχή στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία στις 22 Φεβρουαρίου και η παρουσία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας στην απεργιακή συγκέντρωση των Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών και άλλων υγειονομικών της Βόρειας Ελλάδας, στην έδρα της 3ης ΥΠΕ (Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη) την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 11:00,
3. η συμμετοχή στην μεγάλη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου και η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Έδεσσα, στην Πλατεία Μικρών Καταρρακτών και στα Γιαννιτσά, στην Πλατεία ΕΠΟΝ, στις 11:00  
Είναι πλέον ξεκάθαρο και στον πιο δύσπιστο, πως η αναγκαιότητα να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, δεν είναι ένα στενά κλαδικό αίτημα των υγειονομικών! Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης για όλο το λαό!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε και να επιβάλλουμε το δίκιο μας!
Όλοι στις Απεργιακές κινητοποιήσεις! 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αποστολίδης Χαράλαμπος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χαμαλίδης Ιωάννης
                                                                
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.