Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επαφές του Στάθη Φουντουκίδη στο εξωτερικό με προοπτικές συνεργασίας για τον Δήμο Πέλλας (φωτο)



Με τον Δήμαρχο του Βελίκο Τύρνοβο (Βουλγαρία) Daniel Panov και την Δήμαρχο της Λούσνια (Αλβανία), ο Δήμαρχος Πέλλας είχε έναν ουσιώδη διάλογο ως προς την προοπτική συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού-τουρισμού και ανάπτυξης σχέσεων εμπορικού χαρακτήρα, κυρίως στα αγροδιατροφικά προϊόντα, στο περιθώριο του συνεδρίου του B40 στα Τίρανα. 

Η Λούσνια είναι γνωστή ως ο κύριος προμηθευτής γεωργικών προϊόντων στην υπόλοιπη χώρα και για τις εξαγωγές προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ διαθέτει εκτεταμένους ελαιώνες και φιλοξενεί ένα εθνικό Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών. 
Η περιοχή του Βελίκο Τύρνοβο είναι από τις παλαιότερες περιοχές στη Βουλγαρία και συνδυάζει προϊστορική, Θρακική και Αρχαία κληρονομιά. Σήμερα το Βελίκο Τύρνοβο είναι μια από τις μεγαλύτερες αστικές περιοχές της Βουλγαρίας και μια από τις λίγες πόλεις της χώρας με αύξηση πληθυσμού. Είναι βασικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο και διαθέτει δύο μεγάλα πανεπιστήμια και εκτεταμένη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Η πόλη είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός επιδεικνύοντας σταθερή αύξηση επισκεπτών τις δύο τελευταίες δεκαετίες.
Ο Δήμαρχος προσέφερε στους δύο συναδέλφους του ένα γνήσιο αντίγραφο αγάλματος της Αφροδίτης από το Μουσείο της Πέλλας, συνοδευόμενο από τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα και κρασί Πέλλας. 




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.