Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πάγιες μηνιαίες χρεώσεις στους λογαριασμούς σχεδιάζουν οι τράπεζεςΤρόπους να αυξήσουν τα έσοδα από προμήθειες, αλλά και να μειώσουν το λειτουργικό κόστος από τη διατήρηση «ξεχασμένων» λογαριασμών χωρίς υπόλοιπα και κινήσεις, αναζητούν οι ελληνικές τράπεζες. «Τα σπασμένα» καλούνται να πληρώσουν και πάλι οι καταναλωτές.
Με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται πλέον νέα αύξηση των επιτοκίων, οι τράπεζες αναζητούν νέους τρόπους να αυξήσουν τα έσοδά τους- με επικρατέστερο το σενάριο της πάγιας μηνιαίας χρέωσης ύψους 0,50 ευρώ στους λογαριασμούς.
Πιο αναλυτικά, το νέο σχέδιο αφορά τους καταθετικούς λογαριασμούς, που προσφέρουν τη δυνατότητα για πληρωμές, μεταφορά κεφαλαίων, χρήση κάρτας κ.α. και όχι τους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς (που όμως δεν δίνουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις).
Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα ίσχυαν μηνιαίες χρεώσεις αποκλειστικά στους λογαριασμούς για επιχειρήσεις.
Με την κίνηση αυτή - σύμφωνα με τα Νέα - οι τράπεζες εκτιμούν πως θα ενισχύσουν τα έσοδα από προμήθειες, θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος αδρανών ή μηδενικών και ακίνητων λογαριασμών, ενώ παράλληλα θα προωθήσουν τα λεγόμενα πακέτα συνδρομών που έχουν λανσάρει όλες οι συστημικές τράπεζες.
Πρόκειται για προαγορά πακέτων από 2 έως 10 ευρώ τον μήνα ή 25 ευρώ τον χρόνο που περιλαμβάνουν ανάλογο αριθμό δωρεάν κινήσεων (μεταφορές, εμβάσματα, πάγιες εντολές, αναλήψεις, συνδρομές καρτών κ.ά.).
Παράλληλα, στοχεύουν στην περαιτέρω προώθηση του διατραπεζικού συστήματος συναλλαγών IRIS, στην αναμόρφωση και απλοποίηση του τιμοκαταλόγου των χρεώσεων, αλλά και στην συμμόρφωση με τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ανάγκασαν τις τράπεζες να ρίξουν τις προμήθειες στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

6 comments:

 1. ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
  ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπεροπτικοί αχόρταγοι τραπεζίτες που θέλουν να αυξάνουν συνεχώς την κερδοφορία τους,κλείνοντας καταστήματα και μειώνοντας προσωπικό εδώ και αρκετά χρόνια.Την ίδια στιγμή που οι πολίτες έχουμε βάλει πλάτη για να σωθούν οι τράπεζες.Ενώ η κεντρική εξουσία όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα αλλά είναι σε στενή συνεργασία και νομοθετεί γι'αυτούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο σεντούκι αντε γειά.και μόνο ρευστό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πλέον, υπάρχει φόρος αν δεν κάνεις αγορές με κάρτα! Άρα θα στα παίρνουν με φόρο αν δεν χρησιμοποιείς κάρτα. Είναι πανέξυπνοι , πρώτα όλες ή σχεδόν όλες οι αγορές με κάρτα και μετά όσοι έχουν λογαριασμό με κάρτα χρέωση λογαριασμού! Αμ πώς !

   Διαγραφή
  2. Επιδόματα και όλα μαύρα σαν τεχνίτης.ολα μα όλα.

   Διαγραφή
  3. Ετοιμάζουν το ψηφιακό ευρώ για να λήξουν και τα μαύρα σιγά σιγά. Για δείτε τί έπαιξε στην τηλεόραση του Πακιστάν https://x.com/SeretisGrigoris/status/1753027952554422704?s=20

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.