Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις σωματείων και φορέων στο νομό Πέλλας (φωτο)



Δυναμικό παρών εργαζομένων και νεολαίας στην απεργιακή συγκέντρωση σωματείων και φορέων στην Έδεσσα. Την συγκέντρωση χαιρέτισαν αρχικά οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Έδεσσας , ακολούθησαν χαιρετισμοί απ' τον Αγροτικό Σύλλογο «ΕΝΌΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ», το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας-Πέλλας, την Α΄ ΕΛΜΕ ΠΈΛΛΑΣ και την Ομάδα Γυναικών Έδεσσας - Σκύδρας (μέλος της ΟΓΕ). Η κεντρική ομιλία έγινε από εκπρόσωπο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας.

Ακολούθησε μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης με συνθήματα όπως «το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» και «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία το έγκλημα αυτό έχει ιστορία». Η πορεία κατευθύνθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό όπου και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 δολοφονημένων στα Τέμπη.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στα Γιαννιτσά πήραν το λόγο εκπρόσωποι από τα Σωματεία και τους φορείς που πήραν απόφαση συμμετοχής στη σημερινή απεργία, από το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Πέλλας, την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας, την Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, τον Αγροτικό Σύλλογο Κρύας Βρύσης «ΕΝΟΤΗΤΑ». Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με μέλη των σωματείων και συλλόγων να ακολουθούν πίσω από τα πανό τους φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα», «Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή μας».

Οι διαδηλωτές στις απεργιακές συγκεντρώσεις του νομού απαίτησαν:

Εδώ και τώρα απόδοση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων. Να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις στα συνδικάτα. Αυξήσεις σε όλους τους μισθούς, κατώτερο μισθό στα 900€. Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς, καμιά φρεγάτα, καμιά μονάδα έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Όχι στις δαπάνες του πολέμου, να δοθούν λεφτά για την υγεία, την παιδεία, τις λαϊκές οικογένειες. Απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών.

Η σημερινή απεργία ήταν μέρα που συναντήθηκε η οργή με τη μαχητική διεκδίκηση. Μέρα που αποκαλύφθηκαν οι πραγματικοί ένοχοι, αλλά και όλοι αυτοί που τους καλύπτουν με τη στάση τους. Οι αγώνες από τη χώρα μας και απ’ όλη την Ευρώπη μας γεμίζουν αισιοδοξία. Σε αυτούς τους αγώνες μπορούν και πρέπει να συναντηθούν οι εργαζόμενοι μαζί με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, με τους φοιτητές και τους μαθητές, ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς. Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε. Και απέναντι σε όσους μας προτρέπουν να σιωπήσουμε και να κρυφτούμε, απαντάμε: Δυναμώνουμε την οργάνωση στα σωματεία μας. Βγαίνουμε μπροστά για τη ζωή μας!

Για τη σημερινή απεργία αποφάσεις στο νομό πήραν οι παρακάτω συνδικαλιστικοί φορείς: 

1. Πανεργατικό Κέντρο Έδεσσας - Αλμωπίας.
2. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας Πέλλας.
3. Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας Πέλλας.
4. Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας.
5.Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
6.Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Έδεσσας.
7. Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Πέλλας.
8. Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας.

Την απεργία των εργαζομένων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο νομό στήριξαν:

1. Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών.
2. Ομάδα Γυναικών Έδεσσας - Σκύδρας.
3. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Πέλλας.
4. Αγροτικός Σύλλογος Πέλλας "ΕΝΟΤΗΤΑ".
5. Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης "ΟΜΟΝΟΙΑ".
6. Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Πέλλας.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.