Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Πέλλας: Σύσκεψη για το Αρδευτικό Δίκτυο στο έργο του Φράγματος του Αλμωπαίου (φωτο)



Ως γνωστό, μετά την έγκριση της Διϋπουργικής για το τμήμα των αρδευτικών δικτύων του Φράγματος Αλμωπαίου, εντάχθηκε μέσω ΣΔΙΤ η μελέτη χρηματοδότησης, κατασκευής και η τεχνική διαχείριση του Αρδευτικού Δικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πέλλας, στα Γιαννιτσά, σύσκεψη με την συμμετοχή του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Νικολάου Δόντση, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και εκπροσώπων των τριών εταιρειών -κολοσσών που ενδιαφέρονται για την ανάληψη του έργου και πέρασαν στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το τμήμα των αρδευτικών δικτύων του Φράγματος Αλμωπαίου είναι το δεύτερο μέρος του συνολικού έργου και για το Δήμο Πέλλας αφορά το αρδευτικό δίκτυο των κοινοτήτων: Γαλατάδες, Καρυώτισσα, Παλαίφυτο, Δροσερό, Γυψοχώρι, Τριφύλλι, Άγιος Λουκάς, Άγιος Γεώργιος και ένα τμήμα της άρδευσης των Εσωβάλτων.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο μεγάλης σημασίας και για τον Δήμο Πέλλας, καθώς θα προστατεύσει τον υδροφόρο ορίζοντα και γενικότερα το περιβάλλον, αποτελεί κορυφαίο αναπτυξιακό έργο για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής και πρόκειται να αρδεύσει χιλιάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή.

«Σε κάθε περίπτωση γίνονται σημαντικά βήματα για το ξεκίνημα της κατασκευής ενός τεράστιου έργου, του φράγματος Αλμωπαίου καθώς και των αρδευτικών έργων που το συνοδεύουν, ένα έργο ώριμο και πολύ σημαντικό συνολικά για την Π.Ε. Πέλλας και ταλανίζει τον τόπο μας εδώ και πολλά χρόνια», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πέλλας Νίκος Δόντσης.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Η τάφρος 66 πότε θα καθαριστεί?Από τη γέφυρα του Λιποχωριου μόνο τα 200 μέτρα έχουν καθαριστεί. Μέχρι τα σύνορα της Ειρηνουπολης τα δέντρα από τις άπεναντι όχθες έχουν ενωθεί. Φερτα υλικά έχουν φράξει τη φυσική ροή του νερού..Κανένας δεν τα βλέπει? Οι νέοι δεν γνωρίζουν αλλά εμείς οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε την φονική πλημμύρα στο Λιποχωρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να αλλάξει η ονομασία και λέγεται Φράγμα Γεωργίου Καρασμάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι λείπει πάνω από το τραπέζι με το σχέδιο που κοιτάει στα χαμένα ο αντιδήμαρχος, κάτι λείπει κάτι λείπει....
    ΑΑΑ ΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ!!!! Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ! Τι όχι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεχάσατε και άλλα χωριά του Δήμου Πέλλας , μέρος Ακρολυμνη Σταυροδρόμι, κάμπος Λάκης, πλαγιαριου Αραββησου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έργα και η ανάπτυξη δεν έρχονται μέσα στην αίθουσα του Δ.Σ. Το κέντρο των αποφάσεων δυστυχώς για εμάς είναι ακόμη η Αθήνα. Ο αντιδήμαρχος που απλά παρατηρεί δεν είναι υπαίτιος για τα παραπάνω και δεν πρέπει να φορτώνουμε σε όλους τα πάντα. Αυτός που έχει ουσιαστικά και τυπικά την ευθύνη είναι ο Δήμαρχος Πέλλας που έχει επιδοθεί σε έναν ανελέητο επικοινωνιακό παιχνίδι έχοντας ως πρότυπο την κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα γιατί η περίοδος της βασιλόπιτας θα τελειώσει και θα του απομείνουν μόνο τα τυλιγμένα μπακίρια στο αλουμινόχαρτο. κ. Φουντουκιδη οι πολίτες σε εξελεξαν δήμαρχο και οχι star των ιστοσελίδων. Δύο τρόποι υπάρχουν για σενα αν θέλεις να αφήσεις ιστορία λευκή και όχι μαύρη σαν τον προηγούμενο. Σοβαρότητα και δουλειά. Επειδή έχεις το συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον Στάμκο που ηταν το απόλυτο μηδέν βάλε όλες τις αισθήσεις σου σε λειτουργία. Εμείς δεν θα σε συγκρίνουμε με το μεγάλο ΤΊΠΟΤΑ του πρώην αλλά με όλα όσα εξήγγειλες προεκλογικά. Δυστυχώς τα προβλήματα του δήμου μας είναι πολλά και τα οικονομικά χάλια. Ξεκίνα λοιπόν την δουλειά για το καλό σου και οι δημόσιες σχέσεις με τα ρουσφέτια να γνωρίζεις ότι δεν κρίνουν εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τσεκούρι του κ@λου είσαι ρε τενεκέ. Οι προτάσεις δεν είναι δική μου δουλειά αλλα μάλλον δική σου αφού πιθανόν να είσαι ένας από τους εκκολαπτομενους και επίδοξους καρεκλοεισπράκτορες . Οσον αφορα το πλύσιμο των πιάτων και το σιδέρωμα, δεν σε ρωτήσαμε τι κάνεις στο σπίτι. Αν δεν αντέχετε την κριτική (που εσύ δεν διαθέτεις νου ώστε να απαντάς) να πάτε σπίτι σας. Καταλαβες κ@λ@μαγκα του καφενέ;

      Διαγραφή
  6. Κωστας Προφητηλιωτης.24 Φεβρουαρίου 2024 στις 11:06 π.μ.

    Έχειςαπόλυτα δίκιο 5,53. Και όχι μόνο αυτό αλλά ανδριάντα θα πρέπει να τον κάνουν τον Καρασμάνη. Τον χλευασανε, τον υποτιμησαν. Τον κατηγόρησαν ότι κοροϊδεύει, ότι θα μείνει στα χαρτιά που μοίραζε. Και όμως ο αγώνας του, η επιμονή του το έφερε στην δημοπράτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξερει ποκυ καλά τι κάνει ο Φουντουκιδης
    Και ταμεία γεμάτα βρήκε και γιαχμα θα τα κάνει σε 2 χρόνια. Και από τις πολλές φωτογραφίες που θα έχει βγει έτοιμος θα είναι για βουλευτής.
    Αλλά καλά να πάθετε γιατί ψηφίζατε ότι σας είπε ο Στάμκος. Λουστείτε τον τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδιά αποφασίστε,τελικά υπάρχουν λεφτά η όχι;Μας έχετε μπερδέψει εσείς της μείζονος αντιπολίτευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΆΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ? ΡΏΤΑ ΤΟΝ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙ. Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΛΈΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΆΡΕΙ. ΤΟ ΊΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ. ΕΣΎ ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΣΑΙ ΝΑ ΜΆΘΕΙΣ ΚΆΝΕ ΜΙΑ ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙΣ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΌΜΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΌΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ ΖΉΤΗΣΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΊΞΩ. ΤΑ ΆΛΛΟΘΙ ΤΕΛΕΊΩΣΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑΤΊ ΚΑΙ Η ΚΆΛΥΨΗ ΕΊΝΑΙ ΊΔΙΟ ΑΔΊΚΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΊΜΑΞΗ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ..

      Διαγραφή
    2. Έμειναν 10μυρια και θα τα φάμε όλα και εσείς οι απέναντι θα βλέπετε και θα ζήλευετε....άντε τώρα να πλύνετε καμία ρόδα από το τρακτέρ που λασπωθηκε μέρος πορειες

      Διαγραφή
    3. Όντως έμειναν 10 αλλά όχι μύρια αλλά αγγούρια. Να τα φάτε, να δροσιζεστε και άσε εμάς να ζηλεύουμε...

      Διαγραφή
  9. Ενδιαφέρον.Για πες μας εσύ που ξέρεις να μην κουραζόμαστε άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν θέλεις να κουράζεσαι άδικα μπορείς να πεθάνεις γιατί θα είσαι μόνιμα ξεκούραστος. Δημαρχο ψηφισες; Πήγαινε ρώτα τον (αν ξέρει φυσικά) γιατί τον κόβω ασχετουλη...

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.