Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χορός δισεκατομμυρίων για τη ''μεταγραφή του αιώνα'', του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari!



Η μεταγραφή του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari άλλαξε τα οικονομικά δεδομένα και της ιταλικής ομάδας αλλά και του... παγκόσμιου χρηματιστηρίου!
Η Ferrari ανακοίνωσε χθες το απόγευμα (01/02) επίσημα τη μεταγραφή του Λιούις Χάμιλτον στην ομάδα, με τα νέα να προκαλούν πάταγο σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι "αναταράξεις" ήταν τόσες πολλές που επηρέασαν μέχρι και το χρηματιστήριο.

Οι αστρονομικές απολαβές του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari

Όσο περνάει ο χρόνος τόσα περισσότερο δεδομένα θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Λίγες ώρες λοιπόν μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του "αιώνα" οι Ιταλοί δίνουν λεπτομέρειες για την συμφωνία.
Σύμφωνα με την "Gazzetta dello Sport" και τη "La Stampa", o Λιούις Χάμιλτον θα αμοίβεται με 50 εκατομμύρια τον χρόνο από τη Ferrari, με τον Βρετανό οδηγό να κάνει "σκόντο" στις απαιτήσεις του μιας και στη Mercedes θα αμοίβεται μέχρι να μεταπηδήσει στη Scuderia με 60 εκατομμύρια τον χρόνο.

Βάζει... βαθιά το χέρι στη τσέπη η Ferrari για τον Λιούις Χάμιλτον

Από τη πλευρά της Ferrari βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά, μιας και η ιταλική ομάδα θα χρειαστεί να βάλει... βαθιά το χέρι στη τσέπη για να ντύσει στα κόκκινα τον Βρετανό οδηγό. Αν κανείς υπολογίσει πως τη δεδομένη στιγμή ο Κάρλος Σάινθ αμοίβεται με περίπου 11 εκατομμύρια τον χρόνο ανά σεζόν, η Ferrari θα δώσει τα πενταπλάσια σχεδόν για να υπογράψει τον Χάμιλτον.
Αντίστοιχα ο Σαρλ Λεκλέρ που ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του με τη Scuderia, θα λαμβάνει περίπου το χρόνο κοντά στα 33 εκατομμύρια συμπεριλαμβομένου βέβαια και του μπόνους που υπάρχει. 

Η αξία της Ferrari αυξήθηκε κατά 7 δισ. δολάρια με τα νέα για τον Χάμιλτον

Η είδηση της επικείμενης μεταγραφής του Λιούις Χάμιλτον στο Μαρανέλο αύξησε μεμιάς την τιμή της μετοχής της Ferrari από τα 346,78 στα 384 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εκτινάσσοντας την αξία της ιταλικής εταιρείας στην κεφαλαιαγορά από τα 62,4 στα 69,12 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η αύξηση της τιμής της μετοχής της Ferrari κατά 10%, και κατά συνέπεια και της συνολικής της αξίας, αποτελεί ρεκόρ για την εταιρεία στο Χρηματιστήριο της αμερικανικής μητρόπολης. Αυτή η άμεση αντίδραση του επενδυτικού κόσμου αποτελεί μια τεράστιου βεληνεκούς παράμετρο της διαφαινόμενης συμφωνίας του Χάμιλτον να μεταβεί στo Μαρανέλο το 2025.
Οι Mercedes και Ferrari προς το παρόν δεν έχουν πάρει θέση για τα δημοσιεύματα, αλλά πιθανότατα η συμφωνία αυτή θα ανακοινωθεί επίσημα απόψε (1/02) το βράδυ - αρχικά με την επίσημη τοποθέτηση της Mercedes F1.
Σύμφωνα με όλα τα αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης, χθες το απόγευμα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Mercedes F1 στο Μπράκλεϊ ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις, για την αποχώρηση του Χάμιλτον από την ομάδα στο τέλος του 2024, από τον διευθυντή Τότο Βολφ και τον τεχνικό διευθυντή Τζέιμς Άλισον.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.