Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο 3ο FORUM του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) συμμετείχε ο Δήμος Έδεσσας (φωτο & βίντεο)



Στο 3ο FORUM του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), το οποίο πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 11 & Τρίτη 12 Μαρτίου, με τίτλο: "Τεχνητή Νοημοσύνη– Ανθεκτικές Πόλεις: Το Μέλλον της Αυτοδιοίκησης", συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Θωμάς, ως εκπρόσωπος του Δήμου και του Δημάρχου Έδεσσας.
Στο FORUM, στο οποίο συμμετείχαν 91 Δήμοι από όλη την Ελλάδα και δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και εταιρειών, συγκεντρώνει πανελλαδικό ενδιαφέρον και αποτελεί αντικείμενο μελέτης, συζήτησης και πρότυπο για την Πολιτική Προστασία υπό το πρίσμα της Αυτοδιοίκησης.
Η Θεματική Ενότητα στην οποία συμμετείχε ενεργά και με τοποθέτηση ο κ. Θωμάς, είχε τίτλο "Αύξηση Ισοζυγίου Πρασίνου & Ανθεκτικότητα – Η Μεγάλη Πρόκληση των Δήμων". 
Σε ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής για την συμμετοχή του στο FORUM:
"Σήμερα που χρειάζεται να κάνουμε μεγάλα βήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κομβικός στην ανάπτυξη ενός ενιαίου μηχανισμού για την αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων και απειλών, που να καλύπτει την διαχείριση εκτάκτων αναγκών από τη φάση της πρόληψης έως και τη φάση της αποκατάστασης.
Είναι σήμερα απαραίτητη όσο ποτέ η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος την προάσπιση, αλλά και την διατήρηση της ανθεκτικότητας των οικοσυστημάτων, την αναβάθμιση δομών για θέματα αντιμετώπισης κινδύνων
Στην κατεύθυνση αυτή κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή του δήμου Έδεσσας στο σημαντικό αυτό FORUM.
Εξάλλου είναι πάγια η θέση μας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις."





Η παρέμβαση του Βαγγέλη Θωμά στο 8.20΄
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.