Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

36η Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο σε Μακεδονία και Θράκη- Αγορά της Πέλλας και τάφοι του Αρχοντικού



H 36η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για το Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη θα διεξαχθεί στις 28-29 Μαρτίου 2024 με φυσική παρουσία και αφορά στην παρουσίαση του αρχαιολογικού έργου κατά το 2023. 
Η οργάνωση της 36ης Συνάντησης γίνεται σε συνεργασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Αρχαιολογικών Μουσείων της Μακεδονίας και της Θράκης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τομέας Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας).
Πρόκειται για την ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για τις ανασκαφές του έτους 2023, στην οποία θα συμμετέχουν 209 σύνεδροι και θα γίνουν 73 ανακοινώσεις σχετικές με την έρευνα που διεξάγεται στο βορειοελλαδικό χώρο.

Αγορά της Πέλλας και τάφοι του Αρχοντικού
Για την Αγορά της Πέλλας και τους τάφους του Αρχοντικού, θα μιλήσουν την Παρασκευή 29/3/24, (13:00-13:15) οι Ι. Ακαμάτης και Ν. Ακαμάτης. Τίτλος παρουσίασης: "Πανεπιστημιακή ανασκαφή αγοράς Πέλλας 2023- Συντήρηση και μελέτη του αρχαιολογικού υλικού". 
"Η κεραμική από τους τάφους της πρώτης χρονολογικής φάσης του Δυτικού Νεκροταφείου στο Αρχοντικό Πέλλας" είναι το θέμα που θα αναπτύξει την ίδια ημέρα (13:15-13:30) η Β. Σαριπανίδη.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.