Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΝΙ Πέλλας: Προσπάθεια υπονόμευσης της συνδικαλιστικής δράσης από τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ


Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις απαράδεκτες αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρών με αποφάσεις των Διοικήσεων ΥΠΕ και Νοσοκομείων, που περιφέρονται κάνοντας έναν αγώνα δρόμου από τη μία δομή υγείας στην άλλη, σε μια προσπάθεια συγκάλυψης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τμήματα και κλινικές των νοσοκομείων από την χρόνια υποστελέχωση και τις προσλήψεις με το σταγονόμετρο.

Το Υπουργείο Υγείας, η 3η ΥΠΕ και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων, δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού με βάση τις ολοκληρωμένες προτάσεις της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και των Ενώσεων, για μισθολογική αξιοπρέπεια και μαζικές προσλήψεις προσωπικού με βάση τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού.

Η Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ συνεχίζει στην κατεύθυνση των πρόχειρων και επικίνδυνων λύσεων για ασθενείς και γιατρούς. Οι ιατροί με το «εντέλλονται να εφημερεύσουν », δεν καθίστανται θεράποντες ιατροί των ασθενών του νοσοκομείου, στο οποίο μετακινούνται. Παρόλα αυτά υποχρεώνονται να αναλάβουν την ευθύνη των νοσηλευόμενων ασθενών του τμήματος στο οποίο μετακινούνται, ενώ δεν είναι δυνατό να έχουν γνώση της κατάστασης και της πορείας της ασθένειας τους, με αποτέλεσμα την επισφάλεια και τον κίνδυνο βλάβης της υγείας των νοσηλευομένων ασθενών. Οι ιατροί που μετακινούνται υποχρεώνονται να εφημερεύουν σε άγνωστο εργασιακό χώρο, με άγνωστους συνεργάτες και εξειδικευμένα ιατρικά μηχανήματα.

Με την τελευταία απόφαση τους οι Διοικητές της 3ης ΥΠΕ προχωρούν ακόμα παραπέρα. Αποφασίζουν την μετακίνηση του προέδρου του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, παραβιάζοντας συνειδητά ακόμα και αυτές τις διατάξεις του άρθρου 14 του νόμου 1264/82, των διατάξεων δηλαδή που προστατεύουν και διευκολύνουν την συνδικαλιστική δράση.

Με αυτήν την κίνηση, και κατά παράβαση των διατάξεων, επιδιώκουν να πλήξουν το κύρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, του συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Π.Ε. Πέλλας που με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες εβδομάδες πρωτοστατεί στους αγώνες που είναι σε εξέλιξη, ενάντια σε αλλεπάλληλες αποφάσεις για αναγκαστικές μετακινήσεις της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ, με στόχο μάλιστα να λειτουργήσει αυτό παραδειγματικά στους υπόλοιπους συναδέλφους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας ΟΜΟΦΩΝΑ:

· απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η προφανώς παράνομη απόφαση μετακίνησης

· δηλώνει πως δεν πρόκειται να ανεχτεί την παρέμβαση της Διοίκησης της 3ης ΥΠΕ με στόχο την υπονόμευση της συνδικαλιστικής δράσης

· δηλώνει πως θα συνεχίσει πιο μαχητικά, πιο δυναμικά να οργανώνει τον αγώνα ενάντια σε κάθε απόφαση αναγκαστικής μετακίνησης γιατρού, υπερασπιζόμενο την ασφαλή τακτική και εφημεριακή λειτουργία των τμημάτων των νοσοκομείων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αποστολίδης Χαράλαμπος             Χαμαλίδης Ιωάννης
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 comments:

 1. Στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η υποβάθμιση του ΕΣΥ. Έχει αλλεργία με αυτό που λέμε κοινωνική μέριμνα δωρεάν …. Υγεία για τον κάθε ασθενή.
  Θάρθει η ώρα που λογοδοτήσουν!! Η κοινωνία μπορεί να ανέχεται αυτό το 41’/. αλλά ως πότε. Θάρθουν νέα Τέμπη κ στην Υγεία!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σωστά τα λες φίλε/λη μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.