Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακαίνιση εννέα Κέντρων Υγείας αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ μεταξύ των οποίων της Αριδαίας, Σκύδρας και Κρύας Βρύσης


Οι συμβάσεις ανακαίνισης εννέα Κέντρων Υγείας αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ και της προσθήκης νέας πτέρυγας Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου υπογράφηκαν στην έδρα της 3ης ΥΠΕ παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

    Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και οι συμβάσεις υπογράφηκαν στα πλαίσια των δράσεων «Ανακαινίσεις και εκσυγχρονισμός νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα» και «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης». Η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου είναι έργο προϋπολογισμού 2.042.301,92 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24% , ενώ τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, εκσυχρονισμού, βελτίωσης και ανακαίνισης Κέντρων Υγείας της 3ης ΥΠΕ αφορούν: τα Κέντρα Υγείας Αλεξάνδρεις, Κρύας Βρύσης και Λιτοχώρου προϋπολογισμού 5.151.246,34 € , πλέον ΦΠΑ 24% , τα Κέντρα Υγείας Αριδαίας, Λαγκαδά και Σκύδρας προϋπολογισμού 5.073.594,30 € , πλέον ΦΠΑ 24% και τα Κέντρα Υγείας Διαβατών, Κουφαλίων και Χαράστρας προϋπολογισμού 4.643.046,94 € , πλέον ΦΠΑ 24%.

   Σε λιγότερους από 12 μήνες θα ολοκληρωθούν τα έργα

   «Σήμερα υπογράφουμε τη μία μετά την άλλη τις συμβάσεις υλοποίησης έργων ανακαίνισης 157 από τα 312 Κέντρα Υγείας της χώρας και 85 από τα 105 νοσοκομεία. Είναι το μεγαλύτερο έργο ανακαίνισης κτιριακών υποδομών του δημοσίου συστήματος υγείας από καταβολής ελληνικού κράτους. Και μου δημιουργεί μεγάλη περηφάνια και χαρά που συμβαίνει επί της δικής μου πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο αυτό» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

   Αναφερόμενος στην υπογραφή των συμβάσεων για την ριζική ανακαίνιση του κτιριακού εξοπλισμού των εννέα Κέντρων Υγείας και της προσθήκης νέας πτέρυγας στο Παπαγεωργίου o κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «Σε λιγότερους από 12 μήνες οι συμπολίτες μας θα έχουν καινούργια Κέντρα Υγείας , ολοκαίνουργια όπου, μαζί με την υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος αγοράς ιατροτεχνικού εξοπλισμού, θα είναι σε λίγους μήνες στη διάθεση των συμπολιτών μας με τελείως αναβαθμισμένες παροχές υπηρεσιών υγείας»

   Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε δικαιολογημένη πολλές φορές την κριτική των πολιτών για τις πολλές ελλείψεις στο ΕΣΥ τονίζοντας παράλληλα ότι σήμερα το Υπουργείο Υγείας εκτελεί ένα πολύ εκτεταμένο πρόγραμμα προσλήψεων μονίμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και παράλληλα το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακαίνισης κτιριακού εξοπλισμού καθώς και τα άλλα μεγαλύτερα προγράμματα αγοράς ιατροτεχνικού εξοπλισμού .

   «Όλα αυτά μαζί, μαζί και με τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε, τα απογευματινά χειρουργεία ,τη δυνατότητα παροχής ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ κλπ δημιουργούμε ένα νέο ΕΣΥ και σύντομα οι συμπολίτες μας θα καταλάβουν τη χρησιμότητα όλων αυτών και την ορθότητά τους» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.
 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.