Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίδομα θέρμανσης για ρεύμα: Πότε θα φανεί η έκπτωση 45 – 480 ευρώ στους λογαριασμούςΤη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων στο myΘέρμανση για τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης (επίδομα) στους πολίτες που χρησιμοποιούν ρεύμα για να ζεσταθούν (δηλαδή air condition, ηλεκτρικές σόμπες, κ.ά.). Να σημειωθεί ότι για να είναι κάποιος δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης για το ρεύμα δεν θα πρέπει να είναι δικαιούχος του επιδόματος για κάποιο άλλο είδος καυσίμου (π.χ. πετρέλαιο θέρμανσης, καυσόξυλα, φυσικό αέριο κ.λπ.).
Οι δικαιούχοι όπως είναι γνωστό δεν θα δουν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό για το ρεύμα. Ο λόγος είναι για το ότι το επίδομα θέρμανσης δεν θα δοθεί ως χρηματική ενίσχυση, αλλά ως έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος που θα εκδοθεί μετά την περίοδο της επιδότησης.
Η επιδότηση για το ρεύμα θα δοθεί στα νοικοκυριά για το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2024 και θα κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ για όλη την περίοδο εφαρμογής του μέτρου.
Με λίγα λόγια η έκπτωση που έλαβε κάθε δικαιούχος θα ξεκινήσει να φαίνεται από τους λογαριασμούς του Απριλίου που θα εκδώσουν οι προμηθευτές ρεύματος. 
Εκεί οι δικαιούχοι θα δουν έκπτωση που θα κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ, ανάλογα με την κατανάλωσης. Για τη χορήγησή της έκπτωσης θα αξιοποιηθούν δεδομένα που αφορούν στους Ταχυδρομικούς Κώδικες, τους δήμους και τους οικισμούς της χώρας. Πρόκειται για τις βαθμοημέρες, που αποτελούν δείκτη για τη δριμύτητα κλίματος μιας περιοχής και χρησιμοποιούνται στον υπολογισμό των φορτίων θέρμανσης ενός κτιρίου και της απαιτούμενης κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανσή του.

Ειδικότερα οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους τα ακόλουθα:
Το βασικό επίδομα θέρμανσης για ρεύμα κυμαίνεται στα 60 ευρώ/μήνα.
Το εύρος της επιδότησης είναι από τα 45 ευρώ και φθάνει τα 480 ευρώ.
Η επιδότηση στο ρεύμα καλύπτει τρεις μήνες (1/1/2024 έως 31/3/2024).
Για κάθε τέκνο προβλέπεται προσαύξηση 20%.
Τα χρήματα αφορούν απευθείας έκπτωση στον εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος, ο οποίος εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή και όχι πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Σε περίπτωση που ένας λογαριασμός περιλαμβάνει ένα διάστημα του μήνα, η μηνιαία επιδότηση επιμερίζεται αναλογικά, εντός της περιόδου ενίσχυσης.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.