Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εργατικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας: 8 Μάρτη, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε


Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα στις υφάντριες που εξεγέρθηκαν για τα εργασιακά τους δικαιώματα στις 8 Μάρτη του 1857 στην Νέα Υόρκη.

Η 8η Μαρτίου δεν είναι γιορτή!

Είναι καμπανάκι πως ο κόσμος παραμένει στρεβλός. Είναι υπενθύμιση.

Υπάρχει για να θυμίζει τις αέναες μάχες ενός αγώνα που συνεχίζεται ακόμα αδιάκοπος σε όλη την υφήλιο, σε όλους τους χώρους εργασίας. Ενός αγώνα για το προφανές, για το αυτονόητο.

Είναι φόρος τιμής στη γυναίκα εργαζόμενη και αυτοαπασχολούμενη, τη γυναίκα μάνα, τη γυναίκα που σπουδάζει, τη γυναίκα αγρότισσα τη γυναίκα συνταξιούχο που παλεύει για ένα καλύτερο αύριο. Για να σταματήσουν οι γυναικοκτονίες, η σεξουαλική παρενόχληση και οι βιασμοί. Για να πάψει πια η εργασιακή διάκριση στις αμοιβές και την εξέλιξη λόγω του φύλου της.

167 χρόνια τώρα ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, όσο υπάρχουν οι διακρίσεις για τις γυναίκες.

Το Εργατικό Κέντρο ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ τιμά την παγκόσμια ήμερα αναγνώρισης των γυναικείων αγώνων για ουσιαστική ισότητα, αγωνίζεται για την ενίσχυση της συλλογικής φωνής των γυναικών και υπερασπίζεται δυναμικά τα θύματα διακρίσεων στην εργασία. Καλούμε όλες και όλους, άνδρες και γυναίκες να συστρατευθούμε στα συνδικάτα μας για να κρατήσουμε δυνατή τη συλλογική μας φωνή και δράση, τη μόνη σταθερή και πραγματική πηγή δύναμης και δυναμικής.

Η δύναμη μας είναι στους συλλογικούς αγώνες, για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας, την ουσιαστική εφαρμογή της ισότητας φύλου, για την άρση των στερεοτύπων, για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων, την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλες και όλους.

Είμαστε εδώ, μαζί, δίπλα, ενάντια σε κάθε καταπίεση, διάκριση και υποβάθμιση, στηρίζοντας τους αγώνες για ισότητα και ελευθερία.

Όχι μόνο την συγκεκριμένη μέρα, αλλά κάθε στιγμή.

Για την διοίκηση του εργατικού κέντρου

Η πρόεδρος                          Ο γεν γραμματέας
Ζουρνατζίδου Θεανώ       Χρυσογωνίδης Σαράντης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.