Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Η κοπή βασιλόπιτας της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών ΠΕ Πέλλας (φωτο)Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε από την 
Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών Π.Ε.Πέλλας την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, στις 6 μμ στο Παρθεναγωγείο Έδεσσας ομιλία, στα πλαίσια της κοπής της βασιλόπιτας, με κεντρικό ομιλητή την Καθηγήτρια Νευρολογίας κ. Τσολάκη Μάγδα, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer,η οποία τόνισε την ανάγκη της σωστής και έγκαιρης διάγνωσης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Μάρκου Σοφία, ειδική Νευρολόγος με μετεκπαίδευση στην άνοια ,αναφέρθηκε στην πρόληψη της ασθένειας αυτής που πλήττει 200.000 άτομα στη χώρα μας και η κ. Νούση Κατερίνα, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, μίλησε για την ψυχολογική επιβάρυνση του ατόμων που φροντίζουν τους ασθενείς αυτούς.

Η άνοια είναι μια ασθένεια που αφορά 250.000 περίπου Ελληνες και άλλους τόσους φροντιστές τους, δηλαδή άτομα που τους φροντίζουν.

Δημιουργεί οικονομικά προβλήματα στις οικογένειες , αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία και τον προυπολογισμό των κρατών.

Η πρόληψη και η έγκαιρη θεραπεία είναι καθοριστική, γιατί έτσι καθυστερούμε την έλευση της αναπηρίας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.