Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Οι γυναίκες αξίζουν σεβασμό και όχι παραχωρήσεις»


Η 8η Μαρτίου, είναι ημέρα μνήμης για τις γυναίκες που έδωσαν την ζωή τους για τα Δικαιώματα των γυναικών, για την ισότητα στην εργασία, στις αμοιβές, στην προστασία από την έμφυλη βία, για την ισότητα όλων έναντι των Θεσμών της Δημοκρατίας.
Και μόνο το γεγονός ότι η «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας» καθιερώθηκε το 1910 και χρειάστηκε να φθάσουμε στο 1975 για να υιοθετηθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» από τον ΟΗΕ, δείχνει την απαράδεκτη βραδύτητα με την οποία η διεθνής κοινότητα ανταποκρίνεται στα αυτονόητα Δικαιώματα.

Φθάσαμε στο 2024 και οι ανισότητες είναι υπαρκτές, σε δεκάδες χώρες οι γυναίκες ζουν σε καθεστώς φόβου, βίας και τρομοκρατίας, ενώ οι γυναικοκτονίες βρίσκονται σε ύψος ρεκόρ παγκοσμίως. Αυτό είναι η απόδειξη ότι ο αγώνας των γυναικών, παρά τα όποια βήματα, έχει μεγάλη απόσταση ακόμα να διανύσει ως την δικαίωσή του.

Σήμερα, είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι η 8η Μαρτίου δεν είναι ημέρα γιορτής και ευχών, αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και ανταλλαγής δεσμεύσεων για κοινούς αγώνες μέχρι να κατακτήσουν οι γυναίκες την πραγματική ισότητα, πέρα από εθνικότητα, φυλή, χρώμα και θρησκεία.

Οι γυναίκες αξίζουν σεβασμό και όχι παραχωρήσεις.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.