Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενημερωτικό υλικό από τον Δήμο Πέλλας σε όλα τα σχολεία για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο



Πιστεύοντας βαθιά πως η αυτοδιοίκηση οφείλει να βρίσκεται σε συνεργασία με κάθε κομμάτι της κοινωνίας μας και έχοντας την ευαισθησία, ότι η Παιδεία και ο χώρος της εκπαίδευσης, είναι ο σημαντικότερος για τους αυριανούς πολίτες ενός τόπου, ο Δήμος Πέλλας πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τις εκπαιδευτικές κοινότητες όλων των σχολείων, ως νέα δημοτική αρχή, με μοναδικό κοινό την ευαισθησία απέναντι στα παιδιά. 

Άλλωστε η αυτοδιοίκηση είναι πολύτιμος σύμμαχος στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά βίας και εκφοβισμού μεταξύ ανηλίκων είναι κάτι που μας ανησυχεί όλους. Ο Φεβρουάριος ήταν ο μήνας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Έναν χώρο (διαδίκτυο) που πολλές φορές αφήνει εκτεθειμένα τα παιδιά σε απειλές και κινδύνους. 

Από τον Δήμο Πέλλας μοιράστηκε πληροφοριακό υλικό με στόχο να ενημερώσουν οι εκπαιδευτικοί κάθε σχολείου, τα παιδιά, τους μαθητές, δημοτικών - γυμνασίων και λυκείων, σε πολύ βασικούς κανόνες χρήσης του Διαδικτύου, μέσα από πολυμορφικές και διασκεδαστικές δράσεις. Ίσως έτσι καταφέρουμε να βοηθήσουμε κάποιους ανήλικους που αισθάνονται φόβο να μιλήσουν σε σας και στους γονείς τους.

Πρωταρχικοί στόχοι μέσα από αυτό το υλικό που δόθηκε σε όλα τα σχολεία του δήμου Πέλλας είναι:

• η στήριξη των παιδιών να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, αλλά και να σέβονται τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα δικαιώματα αυτά στον εικονικό, αλλά και το φυσικό κόσμο,

• η ενδυνάμωση των παιδιών να μιλούν χωρίς φόβο εάν πέσουν θύματα οποιασδήποτε μορφής ρητορικής μίσους, διακρίσεων ή εκφοβισμού και να αισθάνονται δυνατά να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις,

• η προώθηση της ενεργούς και δημιουργικής συμμετοχής των παιδιών στη διαμόρφωση του Διαδικτύου, που βασίζεται στον οφειλόμενο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές της δημοκρατικής συμμετοχής.

Όλα τα παραπάνω εφόδια μαζί με την υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να απολαμβάνουν τα οφέλη του Διαδικτύου, μένοντας μακριά από σκοτεινά μονοπάτια. 

Ως νέα δημοτική αρχή δηλώνουμε συνοδοιπόροι σε κάθε ενέργεια που έχει στόχο την προστασία των παιδιών και την ασφάλεια τους. Στο έντυπο υλικό υπήρξαν και αφίσες που θα αναρτηθούν στον χώρο των σχολικών κτιρίων, με πληροφορίες επικοινωνίας για όποιον μαθητή – μαθήτρια θελήσει να επικοινωνήσει και να ζητήσει βοήθεια.

Από το γραφείο τύπου

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.