Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πόσο και πότε αυξάνεται ο κατώτατος μισθός


Στόχος του υπουργείου είναι η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό να τεθεί σε ισχύ περίπου την ίδια περίοδο με το 2023, δηλαδή από 1η Απριλίου
Ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ μέχρι το τέλος της τετραετίας και μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ, πραγματοποιεί το κυβερνητικό επιτελείο.
Από 1η Απριλίου 2023 βρίσκεται σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%, στα 780 ευρώ μικτά για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό του κυβερνητικού επιτελείου, από 1ης Απριλίου 2024 θα υπάρξει μια ακόμα αύξηση, το ποσοστό της οποίας θα εξαρτηθεί από τον πληθωρισμό, τον προϋπολογισμό και την πορεία της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

Κατώτατος μισθός: Πόσο και πότε αυξάνεται
– Αύξηση: Από 1 η Απριλίου 2024
– Ποσοστό αύξησης: 5,1% έως 6,4%
– Αφορά: 600.000 εργαζόμενους

Χωρίς τριετίες: 820 ή 830 € (από 780 €)
– 1 τριετία: 902 ή 913 € (από 858)
– 2 τριετίες: 984 € ή 996 € (από 936 €)
– 3 τριετίες: 1.066 € ή 1.079 (από 1.014 €)
– Έγγαμοι: + 83 €

Αύξηση επιδομάτων: Ποια και πόσο αυξάνονται
Παροχές:
* Προστασίας Μητρότητας
* Επίδομα γονικής άδειας

Επιδόματα – Βοηθήματα
– Ανεργίας
– Επίσχεσης εργασίας
– Μακροχρόνια ανέργων
– Ειδικό εποχικό επίδομα

Ειδικό βοήθημα λήξης επιδότησης ανεργίας
– Αποζημιώσεις μαθητείας ΟΑΕΔ

Εποχικά βοηθήματα (τουρισμό, επισιτισμό)
– Προγράμματα νέων θέσεων εργασίας

Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες της δηλώσεις η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας διακηρύσσει ότι ο κατώτατος μισθός «θα αρχίζει με 8».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Σπανάκη, «ο Μάρτιος θα είναι θετικός μήνας για πολλά θέματα. Πρώτα απ’ όλα, στις 22 Μαρτίου θα υπάρξει εισήγηση, όπως προβλέπεται άλλωστε και από τη σχετική διάταξη της υπουργού Εργασίας, της κυρίας Μιχαηλίδου, προς το υπουργικό συμβούλιο, όπου αυτή η εισήγηση απορρέει μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού και ο κατώτατος μισθός θα έχει μπροστά το 8».

Είχε προηγηθεί η αρμόδια υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία δήλωσε πως «Ο κατώτατος μισθός θα αρχίζει από …8. Το στοίχημα είναι να έχουμε καλούς μισθούς».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.