Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατώτατος μισθός: Πώς θα διαμορφωθεί – Ποια επιδόματα αυξάνονταιΤην Τετάρτη 27 Mαρτίου θα γίνει η τέταρτη διαδοχική αύξηση στον κατώτατο μισθό που θα ξεπερνάει τα 800 ευρώ από τα 650 ευρώ το 2019 και από την 1η Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για μία ακόμα εβδομάδα θα είναι σε ισχύ ο κατώτατος μισθός στα 780 ευρώ. Την Τετάρτη η Υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου θα ανακοινώσει για το πόσο πάνω από τα 800 ευρώ θα είναι. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πράγματι σενάρια στο τραπέζι ενώ έχουν πέσει και αρκετές προτάσεις.

Φαίνεται ότι «κλειδώνει» κάπου μεταξύ του 5% και του 6,5%, λαμβάνοντας πάντα με βάση το επίπεδο του πληθωρισμού, αλλά και το επίπεδο του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αν κλειδώσει είτε το 5% είτε στο 6,5%, αυτό σημαίνει ότι ο νέος κατώτατος μισθός μικτά θα κυμανθεί από 819 ευρώ μέχρι 831, με το πιθανότερο σενάριο να είναι προς τα πάνω, δηλαδή κοντά στα 830 ευρώ.

Αυξάνονται τα επιδόματα

Μαζί με τον κατώτατο μισθό συμπαρασύρονται και τα επιδόματα. Παράδειγμα: Με σενάριο λοιπόν 830 ευρώ για τον νέο κατώτατο μισθό. Αυτό σημαίνει ότι στις τριετίες κάποιος που έχει μία τριετία θα τη δει να διαμορφώνεται στα 913 ευρώ, ενώ κάποιος άλλος εργαζόμενος με τρεις τριετίες θα δει τις αποδοχές του να ανεβαίνουν στα 1079 ευρώ. Το επίδομα ανεργίας και αυτό θα ανέβει στα 509 ευρώ και η ειδική παροχή μητρότητας καθώς και το επίδομα γονικής άδειας και τα δύο θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του κατώτατου μισθού, δηλαδή στα 830 ευρώ. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.