Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κουδουνίσματα και πομπή κωδωνοφόρων, με τις «Αρκούδες-Μέτσκες» στο κέντρο της Έδεσσας



Με εξαιρετική επιτυχία ο κόσμος της Έδεσσας την Πέμπτη 14.Μαρ απόλαυσε μια βόλτα στους δρόμους της πόλης με πολλά κουδουνίσματα, σήμα για την άνοιξη που έρχεται. Οι «Αρκούδες-Μέτσκες» ξυπνούν αυτή την περίοδο από τον λήθαργο και διψούν για χορό, γλέντι, φασαρία. Επειδή ως γνωστόν νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, οι επαγγελματίες της Έδεσσας φρόντισαν με πολύ αγάπη να προσφέρουν εδέσματα και τσιπουράκι ευχόμενοι και του χρόνου. Την πομπή συνόδευσε ο Αρκουδιάρης, ο Μιτσκάρ μαζί με την κινούμενη μπάντα «Ρυθμός & Μελωδία» με τα γνωστά Μακεδονικά χάλκινα και τύμπανα. 
Το Ξύπνημα της Φύσης επιβάλλει να τελειώσει ο χειμώνας να έρθει η άνοιξη να ξεκινήσει η γονιμότητα και ο κύκλος της ζωής να ανθίσουν τα σπαρτά, να βγουν τα κοπάδια έξω, να πρασινίσει η γη, να ευημερήσει ο κόσμος. Στην εκδήλωση παρόν έδωσε η αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Λαζάρου, μαζί με τον αντιδήμαρχο κ.Αποστόλου. Το δρώμενο οργάνωσε ο Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Έδεσσας «Αρκούδες-Μέτσκες». Οι εκδηλώσεις του πλούσιου φετινού προγράμματος σας προσκαλούν να συμμετέχετε σε ένα σύγχρονο, σατυρικό, παραδοσιακό Εδεσσαϊκό Καρναβάλι, στην Έδεσσα & την Βεγορίτιδα, την περίοδο 7-18 Μαρτίου και να συντονιστείτε στους ρυθμούς της Εδεσσαϊκής Αποκριάς!






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Όπως λέμε: «Tου κρέμασαν κουδούνι;>>
    https://www.alfavita.gr/koinonia/436601_eseis-xerete-pos-proekypse-i-frasi-toy-kremasan-koydoynia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλύτερο ενθυμο του καρναβαλιού μπράβο δήμαρχε εύγε άξιος… της μοίρας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με ένα τσίπουρο στο χέρι οι ξεφτυλεσ μεθυσμένοι.πηρα τα παιδιά μου και έφυγα.ΥΓ καλή.η.οργανοση του καρναβαλιού.αλλα αυτουσ μην τουσ αφήνετε είναι ντροπη με αυτά που κανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε λεωφορείο για τα Μπίτολα δεν γεμίζουν,απαράδεκτος είσαι δήμαρχε διχάζεις την πόλη για ένα τσούρμο ανθρώπων, που όλοι στην πόλη ξέρουμε ότι μόνο έθιμο δεν είναι, και είναι κατασκευή 2-3 ανθρώπων για τους δικούς τους λόγους ,και μάλιστα ο πρώην δήμαρχος τους είχε στην απέξω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετσκες θα λέτε και θα κλαίτε, 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    2. μπρεεεεεεε κλαίμε με τον πολιτισμό σας !!! βασικά με ότι έχει απομείνει

      Διαγραφή
  5. Καλά εκεί στην Έδεσσα μόνο για κυνηγούς δε μου φενεστε… για όσους ξέρουν το ανεγκδοτο με την αρκούδα και το κυνηγό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι λυπηρό σε κάτι ανύπαρκτο και ξένο από τα τοπικά ήθη και έθιμα να έχει δωθεί τόση σημασία και αξία από την τωρινή δημοτική αρχή.
    Τι να σχολιάσω... Ας ξεκινήσω με την αισθητική...την φθηνή ενδυματολογική επιλογή αλλά που το είδαμε...πολιτισμός των αλκοολικών.
    Ακόμα πιο τραγικό είναι ότι αυτός ο συρφετός αντιπροσωπεύει μια πόλη που έχει ιστορία 3000 ετών -ακόμα μεγαλύτερο ρεζίλι.
    Και το χειρότερο από όλα είναι οι ξενικές μουσικές επιλογές οι οποίες εμπεριέχουν αλυτρωτικό και προπαγανδιστικό περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ το καρναβάλι είναι τοπικό έθιμο και δεν είχε ούτε έναν πιωμενο από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο,για ρώτα λίγο στα επείγοντα του νοσοκομείου

      Διαγραφή
  7. Ντροπή σαδ εκεί στν δημαρχία με πρώτο πρώτο τον αρχηγό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.