Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Πέλλας: Η περηφάνεια του Δημάρχου για την νέα γενιά! - Πρόκριση δύο ηλικιακών ομάδων ρομποτικής στους τελικούς



Μία ακόμη επιτυχία της νέας γενιάς του Δήμου μας και συγκεκριμένα από την Κρύα Βρύση, ήρθε με την πρόκριση δύο ηλικιακών ομάδων ρομποτικής του Φροντιστηρίου Dalkyriadou Language School, στα τελικά του διαγωνισμού Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST Lego League που θα γίνουν 9 κ. 10 Μαρτίου στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Η μεγάλη ηλικιακά ομάδα της Robo-D λοιπόν σήμερα επισκέφτηκε στην Δ.Ε. Κύρρου (στα πλαίσια της προγραμματισμένης εβδομαδιαίας ημέρας του κοινού του δημάρχου Πέλλας στις Δ.Ε.) τον Δήμαρχο Στάθη Φουντουκίδη, για να του γνωστοποιήσουν την επιτυχία τους αλλά και την συνέχιση της συμμετοχής τους στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διήμερο. 
 Επίσης η ομάδας Robo-D κατέθεσε στον Δήμαρχο την καινοτόμα ιδέα, της «γκαλερί ολογράμματος» με τον τίτλο «Άκου τον πίνακα».
Τα έργα τα οποία έχει επιλέξει η ομάδα είναι όλα γυναικεία πορτρέτα θέλοντας να αγγίξει το ευαίσθητο θέμα για την κακοποίηση των γυναικών. 
Στην γκαλερί ολογράμματος επιλέγεις το έργο που θέλεις να δεις, εμφανίζεται σε τρισδιάστατη μορφή και ξεκινά να αυτοπαρουσιάζεται. Υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής γλώσσας. Μιλά στα ελληνικά, αγγλικά και στα ρώσικα ! 
Αυτήν την πρόταση η ομάδα πρότεινε στον Δήμαρχο να εφαρμοστεί στο εν δυνάμει λαογραφικό μουσείο που πρόκειται να ιδρύσει στην Κρύα Βρύση ο Δήμος Πέλλας, ιδέα που εντυπωσίασε και άρεσε στον Δήμαρχο, καταθέτοντας μάλιστα ο ίδιος την ιδέα να διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Δήμου μία έκθεση προβολής των καινοτόμων ιδεών και δημιουργιών όλων των σχολείων του Δήμου μας μετά από πρόσκληση που θα τους σταλεί, ενώ στην συνέχεια αυτά τα έργα τέχνης θα μπορούν να εκτίθενται μόνιμα σε ειδικό εκθεσιακό χώρο. 
Τέλος να πούμε ότι η άλλη ομάδα της ρομποτικής η Crafters &Builders δημιούργησε το Robot-Ξεναγός : Η ομάδα κατασκεύασε ένα ρομπότ το οποίο ξεναγεί και μεταφέρει άτομα με αναπηρία (κινητική, οράσεως κ.α. ) σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Επίσης η ομάδα της ρομποτικής Robo-D, λίγο πριν τον διαγωνισμό , πήρε μέρος στο Challenge που διοργάνωσε η FLL "Ζωντάνεψε ένα έργο τέχνης". 
Απ' όλες τις συμμετοχές επιλέχθηκαν οι 11 καλύτερες, όπου έγινε ψηφοφορία για την πρώτη θέση και πήρε την πρώτη θέση ! Το έργο #just_dont_look που επιλέξαμε να ζωντανέψουμε είναι της καλλιτέχνιδος #Sitora #Brejneva από το Ουζμπεκιστάν και έχει θέμα "Είμαστε ενάντια στη βία κατά των γυναικών και των παιδιών". 
Ο Δήμαρχος ενθουσιάστηκε από το έργο και ζήτησε αυτήν την φωτογραφία να την τοποθετήσει στο γραφείο του στο δημαρχείο

Λίγα στοιχεία για τον διαγωνισμό:
Την φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν 8 Περιφερειακοί Προκριματικοί αγώνες σε όλη την Ελλάδα. Ο διαγωνισμός ταξίδεψε σε Ρόδο, Αθήνα, Βόλο, Ηράκλειο, Σπάρτη, Ξάνθη, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχαν 162 ομάδες από όλη την Ελλάδα. 
Στον Πανελλήνιο Τελικό FIRST® LEGO® League στην Θεσσαλονίκη αύριο 9 και μεθαύριο 10 Μαρτίου, θα συμμετέχουν 56 ομάδες οι οποίες προκρίθηκαν από την συμμετοχή τους στους Περιφερειακούς διαγωνισμούς! 
Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό της Κεντρικής Μακεδονίας από τις 43 ομάδες που συμμετείχαν προκρίθηκαν οι 15. Από τις 15 ομάδες οι 2  (Η Robo-D με τις διαγωνιζόμενες  Αβραμίδου Πολυξένη, Ελευθεριάδου – Τογρουζίδου Σαββίνα, Κοροξενού Σοφία, Σταυριανίδου Κυριακή, Στεργίου Ευαγγελία και Στεργίου Στέλλα. Και η ομάδα Crafters & Builders Ιωακειμίδου Κωνσταντίνα, Κοροξενού Ιωάννα, Κουνέλης Δημήτρης, Μαλογιάννης Γεώργιος και Σταυριανίδου Δήμητρα) είναι από την Κρύα Βρύση. 
Επίσης οι δύο ομάδες μας κέρδισαν και από ένα βραβείο, η Robo-D το CORE VALUES (βασικές αξίες) και η Crafters & Builders το ROBOT DESIGN (σχεδιασμός ρομπότ)





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Μόνο μπράβο εδώ!!! Τέτοιες περιπτώσεις είναι όχι απλα για φώτο αλλά καί για πανελλαδική ενημέρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.