Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέος κώδικας προμήθειας ρεύματος και αερίου – Τι προβλέπει για τους καταναλωτές με χρέηΕνεργοποιείται η μαύρη λίστα του «Ενεργειακού Τειρεσία» για τους καταναλωτές ρεύματος οι οποίοι έχουν ανεξόφλητα χρέη και μετακινούνται από τον ένα προμηθευτή ενέργειας στον άλλο, αφήνοντας συνεχώς χρέη στους προηγούμενους προμηθευτές. Πρόκειται για έναν μηχανισμό αντίστοιχο εκείνου των τραπεζών.

Απαγόρευση αλλαγής προμηθευτή στις εξής περιπτώσεις:

– Αν έχει υποβληθεί εντολή απενεργοποίησης 
– Αν τρεις προμηθευτές έχουν επισημάνει τον πελάτη ως υπερήμερο

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Δημήτρη Φουρλάρη η παροχή θα κόβεται ένα μήνα μετά από δύο απλήρωτους λογαριασμούς. Εντωμεταξύ η προτεινόμενη διαδικασία προβλέπει ό,τι μέσα σε 10 ημέρες μετά την λήξη του δεύτερου απλήρωτου λογαριασμού, οι πάροχοι θα πρέπει να προτείνουν στον πελάτη διακανονισμό με τουλάχιστον 6 δόσεις. Αν ο καταναλωτής δεν πληρώσει τη δόση, επισημαίνεται ως υπερήμερος. Έτσι είκοσι ημέρες μετά την σήμανση του, ο προμηθευτής στέλνει εντολή διακοπής της παροχής.

Πότε επισημαίνεται η υπερημερία
 10 ημέρες μετά τη λήξη 2 απλήρωτων λογαριασμών:  
– Πρόταση διακανονισμού με τουλάχιστον 6 δόσεις
– μη τήρηση διακανονισμού: επισήμανση υπερημερίας
 
Πότε κόβεται η παροχή ρεύματος-φυσικού αερίου
-20 μέρες από την Επισήμανση υπερημερίας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.