Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υπογραφή σύμβασης για εξοπλισμό αγροτικού εκσυγχρονισμού από τον Αντιπεριφερειάρχη Ι. Τζαμτζή και εκπρόσωπο της Αναδόχου ΕταιρίαςΜία νέα Σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού που αφορά τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής. Πρόκειται για την προμήθεια ενός «ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ-ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ο.Ε.Β. ΘΕΣ/ΚΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ», που πρόκειται να τοποθετηθεί στην τάφρο Μπαλίτσα. Ο προϋπολογισμός της ανάθεσης ανέρχεται σε 2.199.854,24 Ευρώ (με ΦΠΑ). 

Όπως αναφέρει ο κ. Τζαμτζής, το συγκεκριμένο έργο «συμβάλει στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει περιβαλλοντικά και ενεργειακά οφέλη, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης». Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο μέσω του οποίου αναμένεται:
1. Να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών άρδευσης εξασφαλίζοντας: Επάρκεια ποσότητας νερού και επαρκή πίεση νερού. Και
2. Να διασφαλιστεί η απαιτούμενη παροχή, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες και μεγιστοποιώντας τη σωστή διαχείριση. 
Οι δράσεις αγροτικού εκσυχρονισμού έχουν ως γνώμονα τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των υδατικών πόρων και των δικτύων άρδευσης, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην αειφόρο–βιώσιμη ανάπτυξη.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.