Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή οι ιστορικές περιηγήσεις στα Γιαννιτσά - Σειρά είχαν η Στράντζης και οθωμανικά μνημεία



Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Πέλλας και τον Σύλλογο «Εκπαιδευτική Καινοτομία» (EDV) η ιστορική περιήγηση στην οδό Στράντζης και στα οθωμανικά Γιαννιτσά.

Ξεκινώντας από την περιοχή του Τζαμιού του Ισκεντέρ Μπέη οι -ανά περιήγηση συνεχώς αυξανόμενοι- περιπατητές περπάτησαν την οδό Στράντζης και επισκέφθηκαν τα μνημεία της. Το καθένα ήταν η αφορμή μιας μικρής διερεύνησης του αστικού τοπίου. 

Από τους υπεύθυνους της περιήγησης έγινε αναφορά στην αρχιτεκτονική των κτηρίων, στο υδροδοτικό σύστημα της πόλης, στα χαμάμ και στον τρόπο που χτυπούσε το ρολόι του πύργου. 

Η συζήτηση για το υπόγειο πέρασμα της Στράντζης συμπληρώθηκε με νέες αφηγήσεις. 

"Μέσα από τις κυριακάτικες περιηγήσεις προσπαθούμε να γνωρίσουμε την πόλη" αναφέρουν οι διοργανωτές και προσθέτουν: "Να αναζητήσουμε την κρυμμένη ιστορικότητα που βρίσκεται κάτω από τις σύγχρονες κατασκευές, να ανακαλέσουμε προσωπικές μνήμες και να μεταφέρουμε την ιστορική πληροφορία επί τόπου" και καταλήγουν ως εξής: "Ευχαριστούμε όλους τους περιπατητές-συνοδοιπόρους που συμμετέχουν. Η δράση θα συνεχισθεί τον Απρίλιο με νέα διαδρομή."



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.