Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κούλουμα στον Δήμο Έδεσσας: Μια Γιορτή Γεύσεων και Παραδόσεων σε Έδεσσα και Βεγορίτιδα (φωτο)



Στην Έδεσσα, στο πάρκο των Μικρών Καταρρακτών, την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος διοργάνωσε το σαρακοστιανό τραπέζι, φέρνοντας στο προσκήνιο μια πιο δημιουργική προσέγγιση της παραδοσιακής φασολάδας. Το τμήμα Μαγειρικής του ΣΑΕΚ Έδεσσας μαγείρεψε και παρουσίασε μια γκουρμέ φασολάδα, και έναν δημιουργικό χαλβά, προσφέροντας μια διαφορετική γευστική εμπειρία στους δημότες.

Στην Άρνισσα, η παραδοσιακή φασολάδα μαγειρεύτηκε με μεράκι από τον Συνεταιρισμό Γυναικών "Βόρρας" στην περιοχή Παράδεισος. Οι συμμετέχοντες απήλαυσαν τη φασολάδα, συνοδευόμενη από λαγάνα, τουρσί, ελιές και χαλβά, ενώ η μουσική δημιούργησε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για όλους. Στην εκδήλωση συμμετείχε ενεργά η Αντιδήμαρχος Βεγορίτιδας Κα Μένη Μπόγια.

Το κλείσιμο των εορταστικών εκδηλώσεων έγινε με το παραδοσιακό έθιμο του πετάγματος χαρταετού. Ο λόφος 606, η λίμνη Βεγορίτιδα στην Άρνισσα και το Ανεμοδρόμιο Παναγίτσας γέμισαν με κόσμο που απόλαυσε αυτή την παραδοσιακή δραστηριότητα.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, Γιάννης Τσεπκεντζής, καθώς και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κα Λαζάρου Ελένη παρευρέθηκαν σε αμφότερες τις εκδηλώσεις, τόσο στην Έδεσσα όσο και στην Άρνισσα, δείχνοντας την υποστήριξή τους προς τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της περιοχής.









Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Αφήστε τα πανηγύρια και τραβάτε να κλείσετε καμιά τρύπα στους δρόμους της πόλης,υπάρχουν δεκάδες και είναι επικίνδυνες τι περιμένετε να γίνει κάνα ατύχημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο με τις τρύπες, χαμός γίνεται σε όλη την πόλη αυτό το πράμα είχαμε να το δούμε πάνω από 10 χρόνια, ας αφήσουν τα πανηγύρια και να πάνε να της κλείσουν, γιατί μετά μόνο για τα καρναβάλια θα είναι τέλεια και σ’ αυτά δεν τα πήγαν καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατί γκρινιάζετε; αλλαγή δεν θέλατε; δεν κουνιέται τίποτα εδώ και τρεις μήνες, μόνο για τα καρναβάλια οι απευθείας αναθέσεις.. άντε γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρύπες τρύπες τρύπες παντού και τα μυαλά μασ στις τρύπες,του αοράτου εχθρού.τι είστε εσείς ρε εκεί στην δημαρχία μπρεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι άξιοι ούτε απλα να μπαλώσουν τις τρύπες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άχρηστοι άνθρωποι που χάνουν σιγά σιγά και τουσ φιλούσ του αυτουσ τουσ ελάχιστους που μείνανε.ενασ απο αυτουσ είμαι και εγώ με την παρέα μου ξέρουν αυτοί οι αχρηστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.