Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Στάσεις... ουσίας'' από τους μαθητές του ΓΕΛ Κρ. Βρύσης!


 


Στην εποχή της κυριαρχίας του διαδικτύου, των social media και της πτώσης της κυκλοφορίας των εφημερίδων, έρχονται οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κρύας Βρύσης να μας αποδείξουν ότι υπάρχει ελπίδα για την έντυπη δημοσιογραφία.

Η σχολική εφημερίδα που εξέδωσαν "Στάσεις... Ουσίας" δεν είναι απλά ένα "βήμα" εκφοράς δημόσιου λόγου των μαθητών. Είναι "βήμα λόγου και αντίλογου σε όλες τις προσεγγίσεις, σε όλες τις Στάσεις... ουσίας", όπως επισημαίνουν στο πρώτο φύλλο τους που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες.

Αποτελεί την καλύτερη και πιο ελπιδοφόρα έκφραση για την καλλιέργεια και ανάπτυξη ενός μαθητικο-δημοσιογραφικού περιβάλλοντος, μέσα από το οποίο θα προκύψουν νέες δημιουργίες.

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας είναι αξιοθαύμαστο! Αισθητικά κομψό, με ποικιλία ύλης, δημιουργικότητα, ενδιαφέροντα άρθρα, σχόλια και ρεπορτάζ με ανάδειξη κοινωνικών, αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, όπως π.χ. η "Αναγέννηση του Οικολογικού Πάρκου" της Κρύας Βρύσης.

Σε κάθε περίπτωση η ουσία βρίσκεται στον επίλογο του editorial της συντακτικής ομάδας: "Πιστεύουμε ότι οι φωνές μας είναι οι σπόροι στον κήπο του μέλλοντός μας. Επιθυμούμε να εμπνεύσουμε τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μας όχι μόνο να ζουν αλλά να επηρεάζουν, να μην ακολουθούν μόνο τις τάσεις, αλλά να τις διαμορφώνουν μέσα από τις Στάσεις... ουσίας".

Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια παιδιά!

Δημ. Μπουλουσάκης



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.