Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποινή φυλάκισης δύο ετών για τον Φρ. Μπελέρη


Μετά από τέσσερις μήνες ακροαματικής διαδικασίας και αλλεπάλληλες αναβολές και καθυστερήσεις το ειδικό δικαστήριο SPAK έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο χρόνια για τον Φρέντι Μπελέρη. Στον συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, επιβλήθηκαν 18 μήνες με τριετή αναστολή. Οι συνήγοροί τους αναμένεται να υποβάλουν έφεση κατά της απόφασης του αλβανικού δικαστηρίου. Μια απόφαση που ήταν προδιαγεγραμμένη σύμφωνα με τους κατοίκους της Χειμάρρας με μοναδικό στόχο να μην ορκιστεί δήμαρχος ο Φρέντι Μπελέρη.

Κατά την απολογία του ο δήμαρχος Χειμάρρας είπε «θέλω να σας πω με πλήρη βεβαιότητα ότι από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση και μέχρι σήμερα, είναι και παραμένει ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα. Η απόφαση για την σύλληψή μου ελήφθη την Τετάρτη, 10.05.2023, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου συμμετείχαν αρχηγοί από όλα τα αστυνομικά τμήματα. Αυτήν ακριβώς την απόφαση ήρθε να νομιμοποιήσει η πρόταση των εισαγγελέων. Το σχέδιο ήταν να με συλλάβουν προκειμένου να χάσω τις εκλογές και να με αφήσουν ξανά ελεύθερο μια εβδομάδα μετά τις εκλογές. Το εν λόγω σχέδιο, το χάλασαν οι πολίτες της Χειμάρρας που με εξέλεξαν Δήμαρχο. Αυτός είναι και ο λόγος που συμπαρασέρνει αυτή την υπόθεση από την αρχή, παραβιάζοντας όλες τις αρχές της δικαιοσύνης, το τεκμήριο της αθωότητας, της ισονομίας, της δίκαιης διαδικασίας, της δικαστικής ιεραρχίας κ.λπ. Όλες οι αποφάσεις σας ήταν πολιτικές αποφάσεις. Η άρνηση της ειδικής άδειας για την ορκωμοσία ήταν επίσης πολιτική απόφαση, υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητες. Αυτό το σκέλος της απόφασης απορρίφθηκε από το Εφετείο. Πολιτική απόφαση αποτελεί και το γεγονός ότι οι καταγγελίες μου εκκρεμούν χωρίς κάποια απάντηση, παρόλο που έχει παρέλθει πολύς χρόνος».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.