Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχόλιο της Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ για τα προβλήματα με τη σχολική στέγη στην Π.Ε. Πέλλας


Με αφορμή την κατάρρευση μέρους της περίφραξης στον Παιδικό Σταθμό Πενταπλατάνου, όπου καθαρά από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιο σοβαρότερο ατύχημα, η Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί συνολικά στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Πέλλας.

Το παραπάνω περιστατικό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού είναι ένα από τα δεκάδες καταπονημένα, ασυντήρητα, ανεπαρκή ή ακατάλληλα σχολικά κτίρια του νομού Πέλλας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην πόλη των Γιαννιτσών υπάρχουν ακόμη νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε ισόγεια πολυκατοικιών. Επιπλέον μεγάλα προβλήματα στέγασης αντιμετωπίζει το Ειδικό Σχολείο Γιαννιτσών, όπως και το Μουσικό Σχολείο όπου οι μαθητές κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ. Την ίδια ώρα υπάρχουν σχολεία που για να λειτουργήσουν χρησιμοποιούν λυόμενες κατασκευές που μόνο προσωρινές δεν αποδείχτηκαν. Παράλληλα υπάρχουν σχολικές μονάδες που διαθέτουν μικρά προαύλια, με ελλείψεις σε απαραίτητους βοηθητικούς χώρους, όπως αίθουσες εκδηλώσεων και σίτισης, χωρίς σχέδιο εργασιών συντήρησης και ανακαίνισής τους. Ενώ όποιες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται έχουν τον χαρακτήρα του μπαλώματος και είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες.

Η επίκληση του στενού δημοσιονομικού χώρου από τις κυβερνήσεις ή το "μπαλάκι" των ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης, περιφερειακής αρχής και δημοτικών αρχών, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες για το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης και στον νομό Πέλλας, οι οποίες βρίσκονται στην πολιτική που διαχρονικά υπηρετείται από τους παραπάνω και θέλει τις ανάγκες της νέας γενιάς στη μόρφωση και τη ζωή να συνθλίβονται στο όνομα της κερδοφορίας των λίγων.

Αν κάτι είναι σίγουρο, είναι πως για την ολόπλευρη μόρφωση και ανάπτυξη των μαθητών νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, εκτός από το ίδιο το περιεχόμενο των μαθημάτων, την ανάγκη να υπάρχει όλο το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές, μικρό αριθμό μαθητών ανά τμήμα, γυμναστήρια, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αίθουσες εκδηλώσεων και ολοημέρου, καθώς και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για τη συντήρηση των σχολείων.

Η Τ.Ε. Πέλλας εκφράζει την αλληλεγγύη της σε γονείς, μαθητές και εργαζόμενους που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με αυτήν την κατάσταση και δηλώνει ότι θα είναι δίπλα σε κάθε διεκδίκηση εκπαιδευτικών σωματείων - Συλλόγων Γονέων - εργατικών σωματείων με στόχο να καλυφθούν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών του λαού μας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.