Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην Κωνσταντινούπολη ταξίδεψαν Αστυνομικοί από την Πέλλα (φωτο)



- Στις 29 Φεβρουαρίου, 1,2 και 3 Μαρτίου 2024 η Τοπική Διοίκηση Πέλλας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών [Ιnternational Ρolice Association], πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εκδρομή, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

- Ξεκινώντας ιδανικά, με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, δύο λεωφορεία με ογδόντα [80] άτομα, μέλη, συγγενείς και φίλους της Τοπικής μας, αφού περάσαμε τα σύνορα των Κήπων, φτάσαμε το απόγευμα στην Πόλη, όπου καθ΄ολη τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί επισκεφθήκαμε και είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε σε όλα τα σπουδαία μνημεία της, ιδίως σ’εκείνα τα μνημεία της Ορθοδοξίας , τα οποία κάθε Ορθόδοξος χριστιανός έχει στην καρδιά του και θέλει να τα επισκεφθεί,όπως η Αγιά Σοφιά, το Οικουμενικό Πατριαρχείο κλπ.

-Κορυφαία στιγμή η συνάντηση μας με τον Παναγιότατο Πατέρα και Δέσποτα,τον Οικουμενικό Πατριάρχη,κ.κ. Βαρθολομαίο, ενώπιον του οποίου εκδηλώσαμε την αφοσίωσή μας στην Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία και στον Προκαθήμενο αυτής, του οποίου πήραμε την ευλογία και είχαμε την ευκαιρία ως αστυνομικοί και μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών να τον ενημερώσουμε για τις δράσεις μας , στα πλαίσια των καταστατικών αρχών της Ένωσής μας: την αγάπη ,την φιλία,την αλληλεγγύη και την διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο κατά τον καθημερινό μας αγώνα.

- Ευχαριστούμε θερμά:

Όλα τα μέλη και τους φίλους της Τοπικής μας, για τη συμμετοχή τους και γενικά για το ότι στηρίζουν και αγκαλιάζουν τις δράσεις μας, παρέχοντας έτσι δύναμη και κουράγιο στο Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης Πέλλας, για συνέχιση των προσπαθειών ανάδειξης των παραπάνω αρχών και αξιών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών , αλλά και της προσπάθειας για την ανάδειξη του έργου του Έλληνα αστυνομικού και της Αστυνομίας μας.

 Παναγιώτατε Πάτερ και Δέσποτα, Οικουμενικέ Πατριάρχα,

κ.κ. Βαρθολομαίε!

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και αισθήματα κατανύξεως, βρισκόμαστε σήμερα ως προσκυνητές με τη Χάρη του Μεγαλοδύναμου,στο σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Ήρθαμε από τα ιερά χώματα της Μακεδονίας,από την Πέλλα ,έδρα της Τοπικής Διοικήσεως μας ως μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, να εκφράσουμε την αφοσίωση και την ευγνωμοσύνη μας προς την Μητέρα Εκκλησία, για όλα όσα διδαχθήκαμε στα σχολειά μας ως προς την προσφορά της σε καιρούς δύσκολους για το Γένος μας, αλλά και για τα όσα συνεχίζει έως σήμερα να προσφέρει με την διακονία της στο Έθνος μας και στον σύγχρονο κόσμο.

Η προσφώνηση του Παναγιώτατου:

Παναγιώτατε πάτερα και Δέσποτα!

Ήρθαμε στην Πόλη της οποίας το όνομα και μόνο ανασύρει στις ψυχές των Ορθοδόξων θρύλους και θρήνους,τη δόξα και τον πόνο της Ρωμιοσύνης, τον τόπο τον οποίο κάθε ορθόδοξος χριστανός έχει στην καρδιά του και παρακαλά τον Πανάγαθο να τον αξιώσει να πατήσει τα άγια χώματα του.Είχαμε την ευλογία να αντι-κρίσουμε την Αγ. Σοφιά και να νίψουμε τα χέρια μας στα αγιάσματα του Μπαλουκλή και των Βλαχερνών. Περπατήσαμε σε δρόμους και σοκάκια όπου το Γένος μας μεγαλούργησε, φθά-νοντας απόψε στο κατώφλι του Οικουμενικού Πατριαρχείου,της Μητέρας Εκκλησίας,της μαρτυρικής,πονεμένης και σταυρωμένης από τους δήμιους της ιστορίας Εκκλησίας!

Εκφράζοντας τα συναισθήματα των μελών της Ένωσής μας ,της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών , η σημερινή επίσκεψη αποτελεί για την ταπεινότητά μας εκδήλωση αφοσίωσης στην Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία και στον Προκαθήμενο αυτής, σ’ εσάς Παναγιώτατε Δέσποτα, που κατέχετε ιδιαίτερη θέση μέσα στην καρδιά μας.Ως αστυνομικοί και ως μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών,που στις καταστατικές αρχές της έχει τις αξίες της αγάπης,της αλληλεγγύης και της προσφοράς, αποτελείτε για μας φωτεινό φάρο και οδηγό σε κάθε δράση μας για την εκπλήρωσή τους ,στον καθημερινό αγώνα μας .

Εις πολλά έτη Δέσποτα!

SERVO PER AMIKECO
[Υπηρετώ δια της Φιλίας]
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κων/νος     Μαρία ΓΚΙΑΒΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.