Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Erasmus+ KA1: Δεκατέσσερις μαθητές από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών στην Βιέννη«Σχολικές ευκαιρίες για ευρωπαϊκή εμπειρία από πρώτο χέρι»

Δεκατέσσερις μαθητές από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών τοποθετήθηκαν για δύο εβδομάδες σε επιχειρήσεις στην Βιέννη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 με κωδικό 2023-1-EL01-KA122-VET-0001337047.

Οι μαθητές που συμμετείχαν φοιτούν στους τομείς Οικονομίας-Διοίκησης, Νοσηλευτικής, Πληροφορικής, Μηχανολογίας και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο εξωτερικό ασκήθηκαν σε αντικείμενα σχετικά με τις ειδικότητές τους.

Εκτός από την εργασιακή εμπειρία οι μαθητές περιηγήθηκαν σε σημαντικά ιστορικά μνημεία, μουσεία και αξιοθέατα της Βιέννης και ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της πόλης.

Απέκτησαν δεξιότητες στην επικοινωνία, στην κατανόηση της διαφορετικότητας και ενίσχυσαν την αίσθηση του Ευρωπαίου πολίτη.

Επίσης, εξασκήθηκαν στην αγγλική γλώσσα σε πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας και συνειδητοποίησαν τη σημαντικότητά της.

Οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν τα οφέλη της εμπειρίας τους στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα με δραστηριότητες διάχυσης της δράσης τους, όπως επεξεργασία βίντεο με τις εντυπώσεις τους για ανάρτηση στην ιστοσελίδα και το FB του σχολείου τους, καταγραφή σχολίων για την εμπειρία τους και προετοιμασία παρουσίασης με υλικό τεκμηρίωσης από τη μετακίνηση.

Η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
Καρύπη Μαρία
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.