Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Mε επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Γιάγκου «Θυμήσου… θα ξαναβρεθούμε»Το βιβλίο μόλις φύγει από το χέρι του συγγραφέα αποκτά δική του προσωπικότητα και ξεκινά το δικό του ταξίδι. Κάθε φορά που θα πέφτει στα χέρια ενός αναγνώστη θα μιλά στη δική του προσωπική διάλεκτο, μιας και ο καθένας σε καθετί που διαβάζει προβάλει τον εαυτό του, με τις καταβολές και τις πεποιθήσεις του.

Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Πέλλας σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΔΙΑΝΟΙΑ και το βιβλιοπωλείο Titos Art παρουσίασε το βιβλίο της Ελένης Γιάγκου «Θυμήσου… θα ξαναβρεθούμε».

Η εκδήλωση είχε τον καλύτερο πρόλογο χάρη στην Βασιλική Παπαδοπούλου που με το πιάνο γέμισε τον χώρο μελωδίες.

Το βιβλίο απλώθηκε σε περισσότερα πεδία προβληματισμού και δράσης απ’ όσα προμηνύει ο τίτλος του. Η δημοσιογράφος Άννα Μαρία Σαββίδου ανοίγοντας την εκδήλωση μίλησε για τη συγγραφέα και για το βιβλίο: «Το βιβλίο «Θυμήσου…θα ξαναβρεθούμε» είναι το πρώτο βιβλίο της Ελένης Γιαγκούλα. Ευαίσθητο, χαρακτηριστικά γλυκό και απίστευτα μη αναμενόμενο. Είναι εκείνη η αίσθηση deza vu, που νομίζεις πως αυτός που έχεις απέναντί σου ή μπαίνει στη ζωή σου, είναι κάποιος γνώριμος, κάποιος που έχεις ξανασυναντήσει. Η Ελένη Γιαγκούλα με καταγωγή από τα Γιαννιτσά είναι μία νέα στο χώρο συγγραφέας με ιδιαίτερες ανησυχίες στο χώρο της μεταφυσικής και όχι μόνο. Έχει ασχοληθεί με την ποίηση, με συμμετοχή δικών της έργων το 2006 στην Ανθολογία Ερωτικής Ποίησης του Εκδοτικού Οίκου Υδρόγειος . Επίσης, συμμετείχε στην ανθολογία «Ποιητικά μονοπάτια της στην Πέλλα» της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ν. Πέλλας το 2009 με 8 ποιήματα της. Στη συνέχεια την κέρδισε ο πεζός λόγος.

Νομίζω πως είναι από τους ανθρώπους που θα τους περιέγραφες εναλλακτικούς. Στη σκέψη στην πορεία της στα ταξίδια της ζωή της γενικότερα.» Και συνέχισε αναφερόμενη στην πλοκή του βιβλίου: «Η αλήθεια είναι πως η ζωή και ο θάνατος είναι δύο δυνάμεις που κυριαρχούν στη ζωή. Η μία διαδέχεται την άλλη ή υπάρχουν μαζί. Οι αποκαλύψεις που ακολουθούν στο βιβλίο της Ελένης κρατούν το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Η ζωή φωτεινή, πολύχρωμη, ενεργητική, γοργή, σαν να χορεύει, μας οδηγεί μαζί της στο φως, στις αισθήσεις, στην καρδιά μας που χτυπά. Ο θάνατος σκοτεινός ,δυνατός, με βραδύτητα και βαρύτητα στην ποιότητά του, μας μουδιάζει, μας οδηγεί στη σιωπή ανάμεσα στους ήχους και τους χτύπους της καρδιάς.»

Αποσπάσματα διάβασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας Μαρία Ξανθοπούλου – Κανελλιάδου.

Για το βιβλίο μίλησε και η εκπαιδευτικός Κάκια Παυλίδου: «Θάνατος και ο Έρωτας. Οι δύο μεγάλες ερωτήσεις. Πώς εξηγείται η έλξη που γεννιέται κεραυνοβόλα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους? Γιατί ανάμεσα σ' αυτούς τους δύο και όχι με τον παραδίπλα? Ρομαντική εξήγηση το αγγελάκι με το τόξο. Όμως, σίγουρα υπάρχει μια Ενεργειακή Εξήγηση, μιας και οι δυνάμεις του Έρωτα, και όσοι το έχουν ζήσει μπορούν να το βεβαιώσουν, αγγίζει μέσα μας συμπαντικές διαστάσεις. Τί είναι αυτό το αόρατο, λοιπόν, που έλκει πλανητικά τους δύο ανθρώπους που ερωτεύονται? Υπάρχει εξήγηση για τη χρονική στιγμή που συμβαίνει ένας Θάνατος? Είναι τυχαίοι οι Έρωτες και οι Θάνατοι?

Η Ελένη ασπαζόμενη κοσμοθεωρίες που αναλύουν Ενεργειακά Ισοζύγια, απαντά όχι. Αναφέρεται σε καρμικά χρέη και ανταμοιβές.

Υπάρχει, σκεφτείτε, μια Συμπαντική Ενεργειακή Τράπεζα, όπου όλοι μας έχουμε έναν Υπαρξιακό Λογαριασμό.

Ανάλογα με τις επιλογές μας (σαφώς από ελεύθερη βούληση) ο Υπαρξιακός Λογαριασμός μας μπορεί να έχει εξελικτικό - πιστωτικό υπόλοιπο ή ανταποδοτικό - χρεωστικό υπόλοιπο.

Οπότε ζούμε εμπειρίες που προκλήθηκαν από προηγούμενες συμπεριφορές μας. Όλα συνδέονται με μία αλυσιδωτή αντίδραση. Κι αυτό όχι μόνο στην παρούσα ζωή, αλλά υπάρχει ένα αόρατο νήμα που διαγράφει την πορεία της άφθαρτης Ψυχής μέχρι αυτή να αγγίζει τη Θεότητα.

Οι ήρωες της πλοκής είναι άνθρωποι καλλιεργημένοι, όχι απλώς με ακαδημαϊκή μόρφωση, αλλά με ανοιχτή σκέψη να δεχτούν νέες προσεγγίσεις στα υπαρξιακά ζητήματα που τους απασχολούν.

Είναι άνθρωποι που δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια. Ζυγίζουν την εσωτερική κατάσταση του συνομιλητή τους από λεπτοδιάφανες ενδείξεις, όπως τις δονήσεις στη χροιά της φωνής του, το μέγεθος της κόρης των ματιών, τη θερμοκρασία του χεριού του σε μια χειραψία.

Σπουδαίες εστιάσεις που θα έλεγα πως διαφεύγουν στους περισσότερους από εμάς, γιατί θεωρώ δε ζούμε με επίγνωση, δεν αφιερώνουμε χρόνο να μελετήσουμε γεγονότα κι ανθρώπους, πόσο μάλλον τον εαυτό μας.»

Την εκδήλωση έκλεισε η συγγραφέας που περιέγραψε πώς της γεννήθηκε η ιδέα της συγγραφής του βιβλίου και ευχαρίστησε όλους όσους την ενθάρρυναν και την στήριξαν σ’ αυτή της την προσπάθεια.

Της ευχόμαστε καλοτάξιδο το βιβλίο και καλή έμπνευση για να συνεχίσει το έργο της.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.