Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εξαιρετική εμφάνιση της Παιδικής Χορωδίας Έδεσσας στο 11ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Μ.Μ.Θ. (βίντεο)



Η Παιδική Χορωδία Έδεσσας συμμετείχε με μία εξαιρετική εμφάνιση τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στην εναρκτήρια συναυλία του 11ου φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, που τη φετινή χρονιά ήταν αφιερωμένο στην κινηματογραφική μουσική, εμφανίστηκαν διακεκριμένες χορωδίες από όλη την Ελλάδα, που ανήκουν σε Ωδεία, Μουσικά Γυμνάσια, καθώς επίσης και στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Ο. και του ΠαΜακ. Το επίπεδο των Χορωδιών ήταν ιδιαίτερα υψηλό, αποδεικνύοντας τη μεθοδική δουλειά που γίνεται στον χώρο της χορωδιακής μουσικής, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στην επαρχία. 

Η Παιδική Χορωδία Έδεσσας παρουσίασε ένα πρόγραμμα πλούσιο και άκρως ενδιαφέρον, με συνθέσεις διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων συνθετών, αλλά και διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από διάφορες περιοχές του κόσμου, σε πέντε διαφορετικές γλώσσες. Συνδύασε διαφορετικά συνθετικά στυλ, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον εμπλουτισμό των τραγουδιών με χορογραφίες που αναδείκνυαν τις ιδιαιτερότητες κάθε μουσικής σύνθεσης. Τη χορωδία διηύθυνε η Θεοδώρα Γκουράνη, ενώ στα μουσικά όργανα συνόδεψαν οι Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο), Παναγιώτης Κελέκης φλάουτο, Μιχάλης Κελέκης (κοντραμπάσο) και ο Γιώργος Σταφυλάς (κρουστά). Στο τέλος της συναυλίας, και πάντα στο πλαίσιο συνεργασίας που προάγει το Φεστιβάλ του ΜΜΘ, οι έξι Χορωδίες συνέπραξαν επί σκηνής συγκινώντας το κοινό με το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο».

Η Παιδική Χορωδία Έδεσσας λειτουργεί υπό την αιγίδα του Νέου Ωδείου Έδεσσας από τον Σεπτέμβριο του 2013 και απαρτίζεται από παιδιά και εφήβους 8-14 ετών. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις κυρίως του βόρειου ελλαδικού χώρου (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Λάρισα, Πολύγυρος, Πτολεμαΐδα, Νάουσα κ.α.) στα πλαίσια χορωδιακών συναντήσεων και φεστιβάλ(π.χ. Φεστιβάλ ΜΜΘ, 9η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας  – Ιόνιο Πανεπιστήμιο), αλλά και εκπαιδευτικών συναυλιών σε δημοτικά σχολεία. Το καλοκαίρι του 2017 συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ του Graz που διοργανώνεται από τον σύλλογο Kultur Land Leben. Τέλος, έχει ηχογραφήσει τραγούδια για εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους δημιουργούς.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.