Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυξημένος κατά 125 εκατ. €, στα 305 εκατομμύρια ο νέος προϋπολογισμός των Σχεδίων ΒελτίωσηςΑυγενάκης: Οπλίζουμε τους παραγωγούς με τα αναγκαία εφόδια για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης & ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ανακοινώνουν την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Πρόσκλησης της δράσης 4.1.5 (Σχέδια Βελτίωσης).

Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο αριθμό αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της τελευταίας πρόσκλησης του μέτρου, αυξάνεται ο προϋπολογισμός της δράσης κατά 125 εκατ. ευρώ. Μετά την αύξηση αυτή καλύπτεται κατά μέσο όρο το 75,6 % της αιτούμενης δημόσιας δαπάνης.

Ο νέος προϋπολογισμός της δράσης ανά Περιφέρεια διαμορφώνεται ως εξής:

Περιφέρεια/Πιστώσεις
 • Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 28.265.000 €
 • Κεντρικής Μακεδονίας 57.160.000 €
 • Δυτικής Μακεδονίας 25.090.000 €
 • Θεσσαλίας 36.445.310 €
 • Ηπείρου 16.340.000 €
 • Ιονίων Νήσων 2.700.000 €
 • Δυτικής Ελλάδας 28.360.000 €
 • Στερεάς Ελλάδας 25.560.000 €
 • Πελοποννήσου 23.920.000 €
 • Αττικής 2.860.000 €
 • Βορείου Αιγαίου 13.800.000 €
 • Νοτίου Αιγαίου 7.280.000 €
 • Κρήτης 37.160.000 €
Σύνολο 304.940.310 €

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων πληρωμής από τους δικαιούχους της δράσης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Μέσα από την αύξηση του Προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης, συνεχίζουμε την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, στήριξης των παραγωγών και κάλυψης των αναγκών που έχουν δημιουργήσει οι νέες συνθήκες και τα νέα δεδομένα στην παραγωγή αγροδιατροφικών προϊόντων.

Με πράξεις στηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς και τους οπλίζουμε με όλα τα αναγκαία εφόδια για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του σήμερα, αλλά και τις προκλήσεις του αύριο».

Υπενθυμίζουμε ότι μέσω της δράσης 4.1.5 δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης επενδύσεων από φυσικά και νομικά πρόσωπα, γεωργούς, στις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

Ως επιλέξιμες επενδύσεις μπορεί να κριθούν όλα τα πάγια επενδυτικά αγαθά που είναι καινούρια και αμεταχείριστα, προσαρμόζονται λειτουργικά στις συνθήκες και στις δραστηριότητες της εκμετάλλευσης και έχουν δυναμικότητα, μέγεθος, ποσότητα ανάλογες της παραγωγικής ικανότητας της εκμετάλλευσης. Επίσης ενισχύονται οι αναγκαίες μελέτες και το απαραίτητο λογισμικό.

Ενδεικτικές κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών είναι τα κτίρια, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, η εγκατάσταση φυτειών, η κατασκευή θερμοκηπίων, η κατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων, οι επενδύσεις που συμβάλουν στην αξιοποίηση ΑΠΕ κ.λπ.

Η ένταση ενίσχυσης, ανάλογα με την ιδιότητα του δικαιούχου και τον τόπο μόνιμης κατοικίας του κυμαίνεται από 40% έως 80%.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Κύριε Σταμενιτη μια απορία...πώς γίνεται οι Βούλγαροι δεντροκαλιεργητες να περνούν το λεγόμενο ουκρανομετρο και εμείς όχι;;;..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντι να ειμαστε υπερηφανοι και ικανοποιημενοι που ενας δικος μας ανθρωπος βρισκεται στα υψηλότερα κλιμακια της κυβερνησης και την πολιτικης, τον υποσκαπτουμε με ανοητες ερωτησεις και υπουλες πισωπλατες μαχαιριές. Να θυμαστε πως οταν φυγει απο την κυβερνηση ο Σταμενίτης, η Πέλλα θα κανει πολλά πολλά χρόνια να ξαναδει υπουργό και τότε θα μυξοκλαιτε οπως κανατε πριν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πόσο μπούφος μπορεί να είσαι;
   Ανύπαρκτος είναι.
   Τίποτα δεν έκανε για τον τόπο του
   Πες μου αν έχει αλλάξει κάτι;;
   Όχι πες;;
   Όσο για το αν φύγει κ υποφέρουμε σου θυμίζω είχαμε τον καρασμανη..είχε τα καλά κ ζητούσε κ επερνε αποφασίσεις για τους αγρότες της πελλας

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.