Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύμπραξη 1oυ ΓΕΛ Γιαννιτσών με σχολείο της ΓαλλίαςΟλοκλήρωση συνεργασίας του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών με το Lycée Brioude Bonnefont της Γαλλίας, στο πλαίσιο εκπόνησης προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο εκπόνησης προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων της κατηγορίας πολιτιστικών θεμάτων, με τίτλο: «Διαπολιτισμική Δικτύωση», το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών πραγματοποίησε πρόγραμμα συνεργασίας και φιλοξενίας αποστολής έντεκα (11) μαθητών/τριών και τριών (3) εκπαιδευτικών από το Lycée Brioude Bonnefont, Fontannes, Auvergne, της Γαλλίας, από 25 έως και 28 Μαρτίου 2024. Οι τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας που εκπονούν το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του φετινού σχολικού έτους, Αργυρώ Παπαθεμιστοκλέους, Ελισάβετ Ταϊγανίδου και Θεοδώρα Γραμματικού, οργάνωσαν και ολοκλήρωσαν ποικιλία δραστηριοτήτων εντός και εκτός σχολείου με θέμα στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στις δράσεις είχαν την ευκαιρία να διαδράσουν με τους εταίρους συνομηλίκους τους, και να:

- συνειδητοποιήσουν τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης και την επίδραση που άσκησε στο δυτικό πολιτισμό

- αναγνωρίσουν τις πολιτισμικές ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των συμμετεχόντων

- βελτιώσουν την απόδοση τους στη χρήση της αγγλικής γλώσσας

- αξιοποιήσουν τις ΤΠΕ ως μέσο ανάπτυξης ιδεών και παραγωγής πολυτροπικών κειμένων, δουλεύοντας σε μια ποικιλία εργαλείων Web 2.0 και να βελτιώσουν τον ψηφιακό τους γραμματισμό

- βελτιώσουν τις οριζόντιες δεξιότητές τους (κριτική σκέψη, επικοινωνία κ.λπ.)

- μάθουν να συνεργάζονται και να εκφράζονται μέσω της δημιουργίας πονημάτων

- ενισχύσουν τον τεχνολογικό τους γραμματισμό.

Η σύμπραξη με το συνεργαζόμενο σχολείο αναπτύχθηκε έπειτα από κοινή συμμετοχή σε πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ KA122, εκπαιδευτικού του σχολείου μας και της Συντονίστριας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Γαλλικού σχολείου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με το δεσμό που δημιουργήθηκε με το εν λόγω σχολείο και περισσότερο με το άνοιγμα του σχολείου μας όχι μόνο στην μεγάλη οικογένεια των σχολείων της Ελλάδας αλλά και στην Ευρωπαϊκή.

Η συνεργασία με το συγκεκριμένο σχολείο θα συνεχιστεί μέσω της εκπόνησης άλλου τύπου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων διότι και τα δύο μέρη ικανοποίησαν πολλούς από τους μαθησιακούς στόχους που είχαν θέσει και άντλησαν ικανοποίηση από τη συνεργασία τους.

Ακολουθεί σύντομο βίντεο που δημιούργησε μαθήτρια που συμμετέχει στο πολιτιστικό πρόγραμμα:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.