Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Αντίστροφη μέτρηση για τα «φουσκωμένα» vouchersΟι εξαιρέσεις με τις 12 διανυκτερεύσεις - Περισσότεροι φέτος οι δικαιούχοι


Νωρίτερα θα ξεκινήσει και φέτος το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός της ΔΥΠΑ που πρόκειται να «τρέξει»  από την 1η Ιουλίου 2024 ως και τις 30 Ιουνίου 2025 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές.
Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο, καθώς κι όσοι έλαβαν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος 2023-2024 - ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της επιταγής ή όχι.
Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά.

Οι εξαιρέσεις με τις 12 διανυκτερεύσεις
Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.
Οι τιμές επιδότησης θα είναι αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα 2025. Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.
Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Περισσότεροι φέτος οι δικαιούχοι
Για πρώτη φορά, στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.
Δικαιούχοι είναι:
εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.
Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).
Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.
Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 comments:


 1. Βλέπω τη φωτό με το ζευγάρι ξαπλωμένο κάτω από τους κοκοφοίνικες και σκέφτομαι: "Εδώ είσαι αδερφέ στην καραϊβική, παρέα με το μωρό ξαπλαντάν και ακούς Ρασούλη σε ρέγγε διασκευή" Και λέω θα κάνω τα χαρτιά μου για να πάρω αυτό το παραδείσιο εισιτήριο, δεν γίνεται θα μου κάτσει, να φύγω από τη μιζέρια του πρώτου ορόφου της Μαδύτου. Και είναι και "φουσκωμένα" τα vouchers.
  Μάγκα μου λέω έχω φύγει αυγουστιάτικα για Λειψούς σε airbnb σε βίλα τρομοκρατική, μαζί με τους υπόλοιπους 1.800.000 άνεργους και άνεργες. Αλλά οι επιταγές είναι μόλις 300.000!
  Δε μαμιέται στα Μπαρμπέιντος να είμαι 7/7 μέρες να δουλεύω 16/24 ώρες. Όχι όμως στη Μαδύτου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα κάτσεις στην μιζέρια σου και στον χαλασμένο καναπέ σου ,μέχρι εκεί είσαι

   Διαγραφή
 2. Το περιμένουμε το πρόγραμμα πώς και πώς. Έχουμε να πάμε διακοπές δεν ξέρω κι εγώ από πότε. Νομίζω ότι δεν έχουμε πάει ποτέ βασικά.. Είναι όπως τη φωτό; Αλήθεια; Έχει και κοκοφοίνικες στο Μακρύγιαλο;
  Συνέλθετε ρε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ισχύει και για τα γκέι ζευγάρια η μοριοδότηση για παιδιά; Λέγαμε να απλωθούμε λίγο με τα κουβαδάκια μας για να δείξουμε στους οπισθοδρομικούς πόσο ανίκανοι είναι να κάνουν διακοπές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.