Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινάει η ρίψη εμβολίων - δολωμάτων κατά της λύσσας στην Κεντρική ΜακεδονίαΞεκινάει τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου η ρίψη εμβολίων - δολωμάτων κατά της λύσσας για την ανοσοποίηση των ζώων της άγριας πανίδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Ελλάδα κατέχει καθεστώς απαλλαγής από τη λύσσα, ωστόσο για τη διατήρησή του, μέσω της συνέχισης της εφαρμογής του προγράμματος εμβολιασμών, αναμένεται να ξεκινήσει, πιθανότατα στις 9 Απριλίου, η ρίψη των εμβολίων-δολωμάτων από αέρος στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς και Πέλλας, καθώς και σε τμήματα της Μητροπολιτικής Eνότητας Θεσσαλονίκης και των Περιφερειακών Ενοτήτων Σερρών και Ημαθίας.

Εφόσον δεν υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (βροχοπτώσεις, ομίχλη, ισχυροί άνεμοι, χιονοπτώσεις κ.λπ.) η εαρινή εμβολιαστική εκστρατεία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί κατά τα τέλη Απριλίου.

Ο εμβολιασμός δε θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες. Η εποπτεία του προγράμματος θα διενεργείται σε καθημερινή βάση από υπαλλήλους του Τμήματος Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συνδρομή των αρμόδιων Κτηνιατρικών Αρχών των περιοχών.

Τα εμβόλια-δολώματα έχουν την όψη μικρού κύβου, χρώματος λαδί-καφέ, με οσμή ψαριού και περιέχουν ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με αυτά και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, συνιστάται άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.