Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή του Αντ. Ξυλουργίδη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την δημιουργία Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πέλλα



Επιστολή προς κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έστειλε ο δικηγόρος από την Έδεσσα, Αντώνης Ξυλουργίδης, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό γυναικοκτονίας. Στην ανοιχτή αυτή επιστολή, μεταξύ άλλων, ο κ. Ξυλουργίδης αναφέρεται στο γεγονός ότι "στην Πέλλα, δεν λειτουργεί ως σήμερα Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, γεγονός που επιτρέπει ασύδοτες συμπεριφορές από κακοποιητές που δρουν ανενόχλητοι σε βάρος των οικείων προσώπων τους και όχι μόνο".

Η επιστολή αναλυτικά έχει ως εξής:
"Κ. Υπουργέ,
Είναι ξεκάθαρο πλέον μετά και το τελευταίο περιστατικό γυναικοκτονίας, ότι οι αστυνομικές αρχές της χώρας δεν έχουν δεχθεί την κατάλληλη εκπαίδευση και δεν έχουν εξοικειωθεί στην αυστηρή εφαρμογή των συγκεκριμένων πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων έμφυλης βίας. Καθίσταται πλέον αναγκαίο να υπάρχουν ολοκληρωμένες δομές και στην επαρχία καθώς η έμφυλη βία εν τοις πράγμασι αφορά πλέον διακριτό έγκλημα στο ευρωπαϊκό Δίκαιο. Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών μας αφορά ως ενεργούς πολίτες αλλά και ως συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης. 
Η Ελληνική Αστυνομία και ορθά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δημιούργησε υπηρεσίες αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες λειτουργούν σε περιοχές ανά την Επικράτεια. Πλην όμως δεν αρκούν τα 18 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με επιχειρησιακά και προανακριτικά καθήκοντα.
Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και στην επαρχία με επάρκεια, γνώση και εμπειρία, έγκαιρα και αποτελεσματικά, όχι διεκπεραιωτικά, αντίληψη η οποία θα πρέπει να συνδυάζεται με παροχή κατευθύνσεων και στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης. Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης, ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής θα πρέπει πρωτίστως να προλαμβάνεται.
Προς τούτο Σας ενημερώνω ότι στην Πέλλα, δεν λειτουργεί ως σήμερα Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, γεγονός που επιτρέπει ασύδοτες συμπεριφορές από κακοποιητές που δρουν ανενόχλητοι σε βάρος των οικείων προσώπων τους και όχι μόνο. Δεν είναι ζήτημα που άπτεται οποιασδήποτε πολιτικής εκμετάλλευσης, αφορά μείζον κοινωνικό ζήτημα που εξελίσσεται διαρκώς και πυροδοτεί νέες αφετηρίες ακραίας βίας με αποτέλεσμα τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο του θύματος.
Κύριε Υπουργέ, Σας ζητώ το δυνατόν γρηγορότερα να ληφθούν οι αναγκαίες πολιτικές και επιχειρησιακές αποφάσεις έτσι ώστε να δημιουργηθεί πλήρως εξοπλισμένο γραφείο αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας στην Έδεσσα Πέλλας με παράρτημα και στην πόλη των Γιαννιτσών έτσι ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα και συντονισμένη δράση των υπηρεσιών με παράλληλη στελέχωση από αξιωματικούς που έχουν σχετική εμπειρία και υπάρχουν στο δυναμικό της αστυνομικής διεύθυνσης Πέλλας ενώ μέχρι σήμερα δεν αξιοποιούνται κατάλληλα. Είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί η ως άνω πρωτοβουλία πριν θρηνήσουμε θύματα ενδοοικογενειακής βίας και στην Πέλλα στην οποία λαμβάνουν όλο και περισσότερα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και απειλής, των οποίων η δικαστική αντιμετώπιση βαλτώνει συστηματικά. Η αγωνία ημών αφορά και τα παιδιά αυτών των οικογενειών τα οποία βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις σε καθεστώς βίας μεταξύ ενηλίκων χωρίς διεξόδους λύσεων στην απομόνωση της επαρχίας. 
Μετα τιμής,
Ξυλουργίδης Αντώνιος
Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις
Παύλου Μελά 1, Έδεσσα"

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Στην Έδεσσα πρωτεύουσα νομού ο γκιουρος και η παρέα του δεν θέλουν γραφείο συμπαραστάτη του δημότη που είναι ένα γραφείο παραπόνων όλων των πολιτών και θα κάνουν αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι είναι στην επικαιρότητα για το φαίνεσθαι πάρτο αλλιώς φτάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Άρνισσα θα πρότεινα να. Γινει Εκεί είναι πιο καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας λειτουργη μια χαρά σε τέτοιες περιπτώσεις κύριε Αντώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε δημοσιοτητα να βρισκομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Αντώνη ξυλουργιδη πάρτω αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Άρνισσα να γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μόνο που σε νοιάζει η αυτοπροβολή φτάνει αλλάξε είναι βαρετά τα ίδια τα ίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βλέπετε το δέντρο και όχι το δάσος, το πρόβλημα είναι μεγάλο και στον νομό μας. Άσχετα ποιος και γιατί ζητάει κάτι πολύ σημαντικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε πήραν χαμπάρι ότι πουλάει βγαίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.