Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών: Αυτόνομο το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών! Σε διαβούλευση ο νέος δικαστικός χάρτηςΚατατέθηκε στη δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».
Στο άρθρο 6 παρ. 1 περ. μ εδ. β του εν λόγω σχεδίου νόμου προβλέπεται, ότι διατηρείται το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, ως κεντρική έδρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Γιαννιτσά. Με τον πλέον επίσημο τρόπο δηλαδή επιβεβαιώνονται οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών.
Πρόκειται για μία σπουδαία ημέρα για τους πολίτες του Δήμου Πέλλας!

Ο Πρόεδρος του ΔΣΓ Χρ. Τανάσκος
Η διατήρηση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών ως ανεξάρτητου και αυτόνομου αποτελεί μία εξέλιξη κομβικής σημασίας για το μέλλον της περιοχής. Πρόκειται δε για μία νίκη, που δεν ήρθε μόνη της, δεν ήταν αυτονόητη και δεν προέκυψε εύκολα και άκοπα. Κυρίως, όμως, η εξέλιξη αυτή, αποτελεί απτή απόδειξη του γεγονότος, ότι η ομόνοια, η συστράτευση στον κοινό στόχο όλων των τοπικών δυνάμεων, η διεκδίκηση με σχέδιο και επιχειρήματα, και εν τέλει ο κοινός αγώνας όλων μας, μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας επιτυχίες και να αποτελέσει δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας για την περιοχή.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσιο Σταμενίτη, στους Βουλευτές Πέλλας, Βασίλειο (Λάκη) Βασιλειάδη και Γεώργιο Καρασμάνη, και στον Δήμαρχο Πέλλας, Ευστάθιο Φουντουκίδη, μα πρώτα και πάνω απ’ όλους σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και αγωνίστηκαν μαζί μας για την διατήρηση ενός ανεξάρτητου και αυτόνομου Πρωτοδικείου Γιαννιτσών.
Τέλος, ελπίζουμε και ευχόμαστε η σημερινή ημέρα να αποτελέσει προμήνυμα θετικών εξελίξεων αναφορικά με το έργο «Ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών Ν. Πέλλας». Τώρα πλέον περισσότερο από ποτέ κρίνεται απολύτως απαραίτητη η ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς κτιρίου, που θα στεγάσει όλες τις δικαστικές υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών και θα εξασφαλίσει σε δικηγόρους, δικαστές, υπαλλήλους και πολίτες αξιοπρεπείς συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ        ΣΥΜΕΛΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Μιχάλης Γεωργιαδης5 Απριλίου 2024 στις 7:06 μ.μ.

  Καλό είναι κύριε πρόεδρε ,για το συμφέρον του νομού να διορθώσετε το δελτίο σας και υπογραμισετε ότι παραμένουν και τα δύο πρωτοδικεια επειδή ο νομός χαραχτηριστηκε παραμεθοριος στο σύνολο του με πρόταση- απόφαση, της επιτροπής περιφερειών της βουλής το 2007 επι προεδρίας Γιώργου Καρασμάνη και για κανένα άλλο λόγο. Γιατί δημιουργείτε έτσι πρόβλημα στην ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης ,γιατί θα αντιδράσουν οι άλλοι νομοί στους οποίους καταργούνται τα πρωτοδικεια. Πριν από καιρό και άλλος φορέας του νομού έκανε ακριβώς το ίδιο λάθος και το διόρθωσε - προς τιμή του- αναφέροντας ότι παραμένουν επειδή ο νομός χαραχτηριστηκε παραμεθοριος. Επί πλέον είναι και θέμα αξιοπιστίας απέναντι στην ηγεσία του υπουργείου για την διεκδίκηση της ανέγερσης του νέου κτηρίου .
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πριν μήνες οι βουλευτές μας έκαναν διαγωνισμό ποιός θα βγάλει πρώτος ανακοίνωση, ότι το πρωτοδικείο θα συνεχίσει ανεξάρτητο, δημιουργώντας πρόβλημα στην διεκδίκηση και δίνοντας επιχειρήματα σε άλλες πόλεις. Ο πρόεδρος τότε δεν είπε τίποτα περιμένοντας προφανώς τις επίσημες ανακοινώσεις. Και τώρα που επίσημα λύθηκε το πρόβλημα βγάζει μια ανακοίνωση αξιοπρεπή, σοβαρή και ζυγισμένη από κάθε πλευρά, και βγαίνει το γραφείο του Καρασμάνη να τον κατηγορήσουν ότι δημιουργεί πρόβλημα και πρέπει να διορθώσει λέει την ανακοίνωση. Ρε πάτε καλά;;; Καταλαβαίνετε πόσο κακό κάνετε;;; Ο πρόεδρος μιλάει για ομόνοια και εσείς ρίχνετε δηλητήριο. Σταματήστε να σας ενδιαφέρουν μόνο οι εντυπώσεις και τα ψηφαλάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μιχάλης Γεωργιάδης.6 Απριλίου 2024 στις 3:50 μ.μ.

  Αγαπητέ πρόεδρε με όλο τον σεβασμό στον θεσμικό σας ρόλο . Τα πράγματα δεν τα λέτε σωστά. Πρώτον δεν είμαι το πολιτικό γραφείο, είμαι φίλος του, κυρίως όμως είμαι ενημερωμένος πολίτης παρακολουθώ όσο μπορώ με σοβαρότητα και ρεαλισμό τα πολιτικά δρώμενα και όταν χρειαστεί παρεμβαίνω, σπανίως βέβαια, στα πολιτικά δρώμενα πάντα με αντικειμενική κρίση και με πνεύμα δικαιοσύνης .Δεύτερον γνωρίζετε πολύ καλά, ότι σε κανένα διαγωνισμό ανακοινώσεων ο πρώην υπουργός δεν συμμετείχε .Αν και ήταν ο μόνος βουλευτής μετά από εσάς,την πρόεδρο του δικηγορικού σύλλογου Έδεσσας και τον Δήμαρχο που μίλησε , από σεβασμό στον θεσμικό σας ρόλο, θέλοντας να σας δώσει την πρωτοβουλία, δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση και αυτό διαπιστώνεται από το διαδίκτυο .Η πρώτη ανακοίνωση του ήταν στην γενική συνέλευση που έγινε στον Δήμο,όταν διαβεβαίωσε όλους τους παρευρισκομενους ,ότι την λύση θα την δώσει ο χαρακτηρισμος του Νομού μας ως παραμεθοριου στο σύνολο του, το 2007, με εισήγηση της επιτροπής περιφερειών της βουλής επί προεδρίας του Γιώργου Καρασμάνη. Τρίτον την επίσημη ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος ο πρώην υπουργός μετά την συνάντηση που είχε στις 23 Ιανουαρίου με τον υπουργό και υφυπουργό μαζί ,οι οποίοι του ανακοίνωσαν την επίσημη απόφαση, ότι παραμένουν αυτόνομα τα δύο πρωτοδικεία αυτόνομα,λόγω του χαρακτηρισμου του νομού μας ως παραμεθορίου στο σύνολο του και για κανένα άλλο λόγο,ακριβώς για να μην υπάρξει καμία διαμαρτυρία από άλλο Νομό . Όλα αυτά είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο και κάθε καλόπιστος μπορεί να ταδει. Αυτός είναι ο λόγος που σας ζήτησα να διορθώσετε την ανακοίνωση σας κλπ κλπ. Πού βλέπετε το κακό που κάνω.. ;Πού βλέπετε τις εντυπώσεις όταν είναι παγκοίνως γνωστό ,ότι ο κύριος Καρασμάνης σέβεται τους θεσμούς, αφήνει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν., δεν αντιγράφει και πολλές λύσεις σε τοπικά προβλήματα δεν τις ανακοινώνειΔεν είναι του φαίνεσθαι, όπως λέτε, για τα ψηφαλακια.. Και όλα αυτά είναι αποδεδειγμένα.. Όποιος έρευνα βρίσκει την αλήθεια, ας μην υποτιμούμε την νοημοσύνη των πολιτών.
  Ευχαριστώ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.